Bijgewerkt: 22 augustus 2019

Landijsbaan Amstelveen nieuws 22 januari

Nieuws -> Informatief

Bron: De Poelster
22-01-2013

Wieneke van Rossum, secretaresse van schaatsvereniging De Poelster informeert de schaatsliefhebbers: 'Hoera, onze landijsbaan is open. De proefopenstelling van gisteren, is goed uitgepakt. We hebben weliswaar nog te kampen met slechte plekken, maar door deze te markeren bleek het toch mogelijk om nu (bijna) in vol bedrijf te gaan.

We schrijven 'bijna', omdat het vanwege de slechte plekken nog niet verantwoord is om de baan 's avonds open te stellen. Vandaag gaan we natuurlijk bekijken, of we de verlichting kunnen plaatsen. Zodra deze aan gaat, melden we dat uiteraard.

landijsbaan Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De landijsbaan van Amstelveen op 20 januari 2013


Wat de Poel betreft, het ijs is van superieure kwaliteit, maar is nu bedekt met een flinke laag sneeuw. Gisteren zijn we 6 uur bezig geweest om de sneeuw van de landijsbaan te schuiven, dus het zal duidelijk zijn, dat de Poel schoon maken een gigantisch karwei is.

En dat nog afgezien van het feit, dat het ijs nog steeds te dun is. Er wordt geschaatst en er is door enthousiastelingen sneeuw geschoven, maar een ijsdikte van 5 cm is toch echt onvoldoende om van veilig ijs te kunnen spreken. De schaatstijden zijn van 10.00 tot 18.00 uur, kijk op www.poelster.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.