Bijgewerkt: 19 april 2024

'Let's make soup, not war' bij Libris Venstra

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
22-11-2015

Donderdag 26 november 2015 komt de Libanese culinair auteur en fotograaf Barbara Abdeni Massaad naar Libris Venstra in Amstelveen in verband met het verschijnen van het kookboek Soep voor Syrië. In het kader van 'Let's make soup, not war', geïnspireerd door de verhalen van Syrische vluchtelingen riep Barbara Abdeni Massaad  de hulp in van meer dan 50 internationale topchefs ( als Ron Blauw, Robert Kranenborg, Yotam Ottolenghi en Claudia Roden ) om belangeloos een soeprecept te leveren voor het boek Soep voor Syrië.

Foto Amstelveen
(Bron Libris Venstra - 2015)

De omslag van het boek 'Soep voor Syrië' van Barbara Abdeni Massaad


Vanaf de lunch zal Venstra soep uit dit prachtige kookboek serveren voor € 2,50 per kop. Tussen 15.00 - 16.30 uur is Barbara Abdeni Massaad bij Libris Venstra aanwezig om  mee soep uit te delen, haar boek te signeren en vragen te beantwoorden. Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij Lemniscaat. Libris Venstra zal de winst van soepverkoop en verkoop van dit boek afdragen aan het voedselprogramma van UNHCR ten behoeve van Syrische vluchtelingen in de regio. In Groot Brittanie was de hulpactie een groot succes! Komt u ook? voor de soep geldt, op is op!

‘Let’s make soup, not war!’ Onder dit motto schreven meer dan 50 internationale topchefs – van Ron Blaauw en Robert Kranenborg tot aan Joe Barza en Yotam Ottolenghi – belangeloos een recept voor Soep voor Syrië. De volledige winst van het kookboek met soeprecepten, samengesteld door Barbara Abdeni Massaad, komt ten goede aan het voedselprogramma van UNHCR voor Syrische vluchtelingen. In Groot-Brittannië verscheen Soup for Syria eind oktober – de eerste druk was binnen een week uitverkocht en leverde bijna 40.000 pond op.

Geïnspireerd door de verhalen van de Syrische vluchtelingen in de buurt van haar woning in Libanon riep culinair auteur en fotograaf Barbara Abdeni de hulp in van chef-koks en kookboekschrijvers. Ze maakte zelf vele prachtige foto’s, niet alleen van de vluchtelingen, maar ook van de verrukkelijke maaltijden die voor het kookboek werden aangeleverd.

Robert Kranenborg, Joe Barza, Joris Bijdendijk, Mark Bittman, Ron Blaauw, Jonnie Boer, Anthony Bourdain, Sally Butcher, Alexis Couquelet, Greg Malouf, Yotam Ottolenghi, Claudia Roden, Sami Tamimi, Alice Waters, Paula Wolfert... Meer dan 50 topchefs en auteurs van kookboeken deelden hun favoriete soeprecept. Van hartverwarmende bonensoep, of pittige koolsoep tot aan koele gazpacho van avocado, of meloen – er is voor elk wat wils.

‘Soep is wezenlijk en heeft altijd zin, zelfs als de wereld om ons heen dat helemaal niet meer heeft.’ – Anthony Bourdain. 'Soep voor Syrië'  Barbara Abdeni Massaad oorspronkelijke titel: Soup for Syria verschijnt 23 november 2015. Vertaling: Jesse Goossens 22x28 cm gebonden, 208 pag. ISBN 978 90 477 0789 9 prijs: € 24,50. http://www.soupforsyria.com/



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.