Bijgewerkt: 28 maart 2024

Lezing over hoogbegaafdheid bij Libris Venstra

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
20-01-2017

In 2014 verscheen 'Mijn hoogbegaafde kind en ik' van Suzanne Buis (1973) bij Uitgeverij Nanda. Het boek bevat interviews met ouders van hoogbegaafde kinderen en tips van deskundigen. Veel ouders van hoogbegaafde kinderen hebben al heel wat gesprekken met school en therapeuten over ‘probleemgedrag’ gevoerd en diagnoses te horen gekregen als autisme, of Asperger, add of adhd, voordat hoogbegaafdheid ter sprake kwam.

Suzanne Buis interviewde ouders die hiermee te maken kregen in hun heel verschillende gezinnen. De aangrijpende verhalen zijn voor veel ouders, grootouders en leerkrachten zeer herkenbaar. Voor Suzanne was het bijzonder om met de ouders over hoogbegaafdheid te praten, omdat zij zelf hoogbegaafd is. Ze vindt het belangrijk, dat meer mensen weten wat dat inhoudt. Dat het soms onhandig is als je anders denkt en dingen anders begrijpt. Haar boek biedt inspiratie en adviezen van ouders en deskundigen op het gebied van hoogbegaafdheid.

Foto Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2017)

Hoogbegaafdheid is een kenmerk van intellectueel vermogen, aanzienlijk hoger dan gemiddeld bij kinderen


Marianne van Gelder weet hoe het is om hoogbegaafd te zijn. Zij is ervaringsdeskundige met vier hoogbegaafde kinderen en medeoprichter van deDNKRS, expertisecentrum hoogbegaafdheid. In haar missie staat ‘gelukkig hoogbegaafd’ centraal en is haar doel om hoogbegaafden naar ‘gaaf leven’ te begeleiden. In mei 2016 is haar boek 'HoogbeGAAFd Leven' verschenen. Zij beschrijft wat hoogbegaafden op hun levenspad tegenkomen en geeft praktische tips en adviezen ouders, leraren, werkgevers, hulpverleners en hoogbegaafden zelf. Van 0 tot 100 jaar.

Foto Amstelveen
(Bron Libris Venstra - 2017)

Suzanne Buis en Marianne van Gelder



Suzanne onderstreept in de interactieve lezing het belang van herkenning en erkenning en het delen van kennis en ervaringen. Marianne zal tijdens en na de lezing tips en adviezen geven en vragen beantwoorden. Locatie: Boekhandel Libris Venstra Stadsplein 102 A Amstelveen. Datum: woensdag 1 februari 2017. Aanvangstijd: 20.15 uur. Toegangsprijs: 10 euro. Aanmelden: info@venstra.nl  of 020-6419880.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.