Bijgewerkt: 20 april 2024

Meer informatie over baangebruik Schiphol door BAS

Nieuws -> Schiphol

Bron: Gemeente Amstelveen
13-11-2013

Op 1 november 2013 is het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS) een test gestart met een online publicatie van het 'Verslag van de dag'. Op www.bezoekbas.nl  wordt in hoofdlijnen samengevat, hoe het baangebruik die dag is geweest en waarom is gekozen voor de specifieke start- en landingsbanen.

Vertegenwoordigers van het BAS wonen dagelijks de ochtendbriefing bij de Lucht Verkeersleiding Nederland (LVNL) bij, ontvangen alle prognoses over capaciteit en hebben toegang tot operationele systemen. In deze testfase kunnen ook bezoekers van de site hun reacties geven, zodat de invulling van het ‘Verslag van de dag’ eventueel nog kan worden aangepast.

verslag Amstelveen
(Bron BAS - 2013)

Screenshot van het verslag van de dag 5 november 2013 op de website van BAS


Daarnaast heeft ook het LVNL haar informatievoorziening verbeterd. Op www.lvnl.nl.nl/over-ons/veiligheid-bij-lvnl.html is sinds kort een apart onderdeel met algemene informatie over veiligheid vinden. Het betreft onder meer informatie over het veiligheidsmanagementsysteem, de invloed van het weer op de luchtvaart, veiligheidsprocedures etc.

Wethouder Schiphol Jan-Willem Groot (CDA): “Wij zijn blij met deze ontwikkelingen bij het BAS en de LVNL. Vanuit de Bestuurlijke Regie Schiphol hebben wij ook aangedrongen op verbetering van de informatie. Door deze vernieuwde websites wordt nu veel meer informatie beschikbaar. Ik denk, dat dat voor omwonenden van groot belang is.”

Over BAS

Het BAS, een stichting van Schiphol en LVNL, is het eerste aanspreekpunt voor omwonenden van Schiphol. Zij kunnen hier terecht voor informatie over Schiphol en het melden van overlast.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.