Bijgewerkt: 23 april 2014

Middagconcert van het Pauluskoor in de Paaskerk

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Pauluskoor
16-12-2011

Op zaterdag 21 januari 2012 om 15.30 uur geeft het Pauluskoor een middagconcert in de Paaskerk te Amstelveen. Op het programma staan de Mis in D-majeur van Antonin Dvořák en het Te Deum van Karl Jenkins.

Dvořák schreef de feestelijke Mis in D-majeur  in opdracht van een architect, die het liet uitvoeren bij de ingebruikneming van een kapel in 1887. Dvořák liet zich bij het componeren van dit werk inspireren door de Tsjechische natuur en cultuur.

Pauluskoor Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Het Pauluskoor in 2008 in de Paaskerk


Er wordt over de mis gezegd dat er een glimlach in doorklinkt en dat je kunt horen dat Dvořák bij het componeren dacht aan de mooie bossen, kleine kerkjes en de volksmuziek van zijn vaderland. Oorspronkelijk schreef Dvořák het werk voor koor en orgel. Het Pauluskoor zal het uitvoeren met pianobegeleiding.

Jenkins is een van de meest uitgevoerde levende koorcomponisten van dit moment. Het Te Deum componeerde hij in 2008. Jenkins gebruikte voor zijn compositie de tekst van het Te Deum, een feestelijke lofzang die rond het jaar 400 na C. is ontstaan en is opgenomen in de kerkelijke traditie. Een oude tekst dus maar op prachtige nieuwe manier getoonzet. Het concert staat onder leiding van Marcel Joosen, dirigent.  Aan de piano Alexander Koeznetsov.

Alle gegevens op een rij:

Pauluskoor Amstelveen o.l.v. Marcel Joosen, Alexander Koeznetsov, pianist.

Zaterdag 21 januari 2012, aanvang 15.30 uur. Paaskerk, Augustinuspark 1 in Amstelveen. Antonín Dvořák, Mis in D-majeur Karl Jenkins, Te Deum.

Toegangskaarten kosten € 15,00 (€ 10,00 voor kinderen tot 16 jaar) inclusief programmaboekje. Kaarten zijn verkrijgbaar bij koorleden of boekhandel de Twister (Westwijk). Telefonisch bestellen via: 020-3377772 Reserveren via de website: www.pauluskoor.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.