Bijgewerkt: 20 april 2024

Moderne Amsterdamse zorgwoningen voor 55 plussers

Nieuws -> Informatief

Bron: Osira Zorgadvies
07-04-2009

Senioren wonen: stads met zorg

Senioren vanaf 55 jaar, die persoonlijke verzorging, verpleging of begeleiding nodig hebben, kunnen nu stads en modern wonen op het Amsterdamse Westerdokseiland. Ymere en De Alliantie verhuren hier 40 comfortabele, nieuwe appartementen met speciale voorzieningen en OsiraGroep biedt er zorg. Er zijn nog woningen vrij, ook voor mensen die nu niet in Amsterdam wonen.

Het Westerdokseiland ligt op tien minuten loopafstand van het Centraal Station. Tussen het IJ en de Bickersgracht en 750 meter van de leukste winkelstraat van Nederland; de Haarlemmerstraat. De appartementen van zo'n 70 m² oppervlakte hebben een riante badkamer, toilet, keuken, een balkon met soms uitzicht op de Bickersgracht en uiteraard een lift. Door de brede gangen en deuren zijn ze rolstoeltoegankelijk. De gemiddelde huurprijs bedraagt 500 euro.

Wie komen in aanmerking?

Iedereen van 55 jaar of ouder met een AWBZ en/of WMO indicatie. Iemand die hulp nodig heeft bij het douchen, aankleden en scheren bijvoorbeeld. Of bij het aantrekken van steunkousen, de huidverzorging, toiletgang of bij eten en drinken. Maar ook mensen die hulp of advies nodig hebben bij wondverzorging, het toedienen van medicijnen, injecties, sondevoeding.

Begeleiding en ondersteuning verzekerd

Medewerkers van OsiraGroep bieden dagelijks tussen 8 uur 's morgens en 11 uur 's avonds professionele zorg op basis van een AWBZ-of WMO indicatie. Of het nu gaat om bewoners van 55 jaar die veel zorg en begeleiding nodig hebben of tachtigjarigen, of om bewoners van een vrije sector huurwoning of een koopwoning wonen, allen kunnen met de juiste ondersteuning en zorg hun levenlang in hun eigen woning op Westerdokseiland (blijven) wonen.

Hoewel het overgrote deel van deze zorg uit de AWBZ of WMO wordt gefinancierd, moeten bewoners een inkomensafhankelijke eigen bijdrage betalen. Dit verhoogt weliswaar, hun maandelijkse lasten, maar dat zou in hun huidige situatie ook zo zijn. Wel kunnen deze cliënten een huur- of zorgtoeslag aanvragen. De benodigde woningaanpassingen (WMO voorzieningen) kunnen de bewoners zelf aanvragen bij het Loket Zorg en Samenleven of bij het CIZ (Centrum indicatiestelling Zorg).

Niet bij zorg alleen

Ook aan het welzijn van de bewoners is gedacht. In Westerkaap komt een multifunctionele Coffeecorner. Deze 'Huiskamer voor de buurt' herbergt een galerie- en podiumfunctie en een (van de overige ruimtes afsluitbare) Sociëteitsruimte voor (groepen) bewoners. Voorts kunnen de bewoners van Westerkaap gebruik maken van de OsiraGroep 'Overdag bij ons' activiteiten, het restaurant van de Rietvinck (of restaurants bij andere OsiraGroeplocaties) en van Osira Ledenservice. Want alle bewoners van de zorgwoningen in Westerkaap kunnen lid worden van onze gemaksdiensten organisatie.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.