Bijgewerkt: 17 april 2014

Muzikale innovatieprijs 2012 werd uitgereikt

Nieuws -> Informatief

Bron: Muziek- en Dansschool Amstelveen
20-03-2012

Afgelopen zondag 18 maart 2012 werd de Innovatieprijs van Stichting Vrienden van Muziek- en Dansschool Amstelveen uitgereikt. De innovatieprijs is een initiatief van de Stichting Vrienden van Muziek- en Dansschool Amstelveen.

In november 2011 heeft deze stichting voor het eerst de wedstrijd uitgeschreven, waarbij  het winnende idee een startkapitaal van € 5000,- ontvangt om het idee ook daadwerkelijk uit te voeren. In totaal werden tien plannen van hoogstaand niveau ingezonden.

blazers Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2012)

Blazers


Het winnende plan is ingediend door Wouter Wierda, namens de docenten van de Blazersklassen. Bij de Blazersklassen krijgen basisschoolleerlingen de mogelijkheid om twee jaar lang kennis te maken met verschillende blaasinstrumenten.

De wekelijkse lessen worden gegeven door docenten van Muziek- en Dansschool Amstelveen, en vinden plaats bij de basisschool van de leerlingen. Bij de blazersklassen is er behoefte aan lesmateriaal dat goed aansluit bij de belevingswereld van de kinderen. Wierda heeft dan ook een plan geschreven over, hoe dit gerealiseerd kan worden. Ook de firma Yamaha Benelux verleent zijn medewerking aan het plan.

Daarnaast loofde de Stichting Vrienden van  Muziek- en Dansschool Amstelveen een aanmoedigingsprijs uit voor het maken van lesmaterialen voor cellolessen aan kleuters. Voor het opzetten van een docentencursus ‘instrumentaal lesgeven aan het jonge kind’ werd een lening toegekend. Kijk voor meer informatie over Stichting Vrienden van Muziek- en Dansschool Amstelveen op www.muziekschoolamstelveen.nl .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.