Bijgewerkt: 28 maart 2024

Nieuw boek van de Amstelveense schrijver Van den Berg

Nieuws ->

Bron: Guillaume van den Berg
19-10-2011

Na het succes van zijn novelle 'Neder -Afrika' (2008) en het boek 'Help! Word ik werkloos?' (2009) heeft de Amstelveense schrijver Guillaume van den Berg nu een bundel gedichten gepubliceerd.

Foto Amstelveen
(Foto Van den Berg - 2011)

Guillaume van den Berg


'Ver trekken de treinen' is een zoektocht in gedichten. Woorden zoeken naar taal en de zin van het leven. In deel één is de dichter de vertolker van een filosofische, laconieke en soms wat zwaarmoedige kijk op het leven. Wat is de zin van het shoppen in het Stadshart, de toren van de Annakerk, de geschiedenis van het communisme, of een liedje van Drs. P? In deel twee worden woorden uitgerekt of in stukjes gehakt, uit elkaar getrokken of naast elkaar gezet. Ver trekken de treinen: om in een vertrekkende, stilstaande of ver-trekkende trein te lezen.

Guillaume van den Berg (1952) is reiziger in taal, cultuur, geschiedenis, het bedrijfsleven en de wereld. Hij werkte als journalist, ideeënmanager, functioneel beheerder, klachtenbehandelaar en bedrijfsredacteur. Eerder schreef hij de novelle ‘Neder-Afrika’ en ‘Help! Word ik werkloos?’ De auteur is thans werkzaam bij het Zuid-Afrika Huis en bij een regionale kerkelijke organisatie.

Over ‘Help! Word ik werkloos?’

‘Een erg leesbaar en soms grappig boekje, vol met aansprekende en onthullende voorbeelden uit het bedrijfsleven.’ Praktijkblad Ondernemingsraad.

‘Ver trekken de treinen’ (ISBN 978-94-6176-533-8) is uitgegeven door Uitgeverij Boekscout te Soest. Het boek is te bestellen op de website (www.boekscout.nl) of bij de boekhandel.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.