Bijgewerkt: 19 april 2024

Nieuw elan voor verpleegkundige beroepsopleiding

Nieuws -> Informatief

Bron: ROC Nova College
03-10-2011

Ziekenhuizen en ROC Nova College werken samen aan meer kwaliteit en betere afstemming onderwijs en praktijk

Het ROC Nova College, Kennemer Gasthuis, Rode Kruis Ziekenhuis, Spaarne Ziekenhuis en Ziekenhuis Amstelland werken samen aan een nieuwe opzet van de verpleegkundige beroepsopleiding. De opleiding krijgt nieuw elan: het accent ligt daarbij meer op het leren in de praktijk en op het samen ontwikkelen van het curriculum.

‘Nieuw Elan’ bestaat uit onderwijs op maat voor verschillende doelgroepen: jongeren, volwassenen, herintreders en anderstaligen. Ook het digitaal leren wordt belangrijker. Op 6 oktober 2011 ondertekenen alle partijen hiertoe een samenwerkingsovereenkomst tijdens het symposium Nieuw Elan. De vernieuwde opleiding start in september 2012.

ziekenhuis Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De hoofdingang van het Ziekenhuis Amstelland


Ziekenhuizen signaleerden dat leerling verpleegkundigen onvoldoende aansluiting hebben op de dagelijkse praktijk en op de nieuwste ontwikkelingen in de zorg. Het Nova College en de ziekenhuizen ontwikkelden daarom in nauwe samenwerking een nieuw model voor de verpleegkundige beroepsopleiding.

In dit nieuwe model volgen leerling verpleegkundigen van begin af aan het onderwijs zoveel mogelijk in het ziekenhuis zelf. Zo ontdekken zij al in een vroeg stadium of werken in de zorg een goede beroepskeuze is. Daarnaast kunnen zij kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen en oefenen met de nieuwste apparatuur.

Leerlingen kunnen leerroutes op maat volgen. En de mogelijkheid bestaat om sneller te diplomeren, op een hoger niveau. Voordeel voor het ziekenhuis is dat er gemotiveerde leerlingen werken die beter inzetbaar zijn en eerder meer kwaliteit kunnen bieden. Dus meer profijt voor de patiënt. Alle partijen hebben vertrouwen in een succesvolle uitwerking van de plannen. De eerste leerlingen van deze vernieuwde opleiding worden in 2012 verwelkomd.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.