Bijgewerkt: 29 maart 2024

Nieuwe exposities in het najaar in Ziekenhuis Amstelland

Nieuws ->

Bron: Ziekenhuis Amstelland
11-11-2013

De gangen in Ziekenhuis Amstelland zijn in het najaar van 2013 aangekleed met tekeningen, aquarellen en gouaches van Conny Zijp - van der Maarel en schilderijen en foto’s van de Japanse Eiko Maruyama. De werken zijn zeer divers, blijkt ook uit de titels van de exposities: ‘een eigen wereld’ en ‘melody’.

trouwzaal Amstelveen
(Bron Ziekenhuis Amstelland - 2013)

Schilderijen van Conny Zijp


Conny Zijp - van der Maarel vertelt: ‘In elk schilderij zit iets van mijzelf. Door cursussen te volgen probeer ik mij meer te bekwamen in de diverse technieken met behoud van een eigen signatuur. Zoveel mogelijk diversiteit maakt een expositie boeiend en laat de kijker deelnemen aan mijn wereld.’ Haar werken hangen in gang B, de hoofdgang van het ziekenhuis.

Maruyama Amstelveen
(Bron Ziekenhuis Amstelland - 2013)

Eiko Maruyama: Mermaid listening to the song of the Wale


De kunstwerken van de Japanse Eiko Maruyama beelden onder andere Japanse sprookjes uit. De expositie krijgt een extra lading doordat 20% van de opbrengst van de expositie geschonken wordt aan een goed doel; de dierenopvang van Fukushima. De schilderijen en foto’s zijn te bekijken in de gang bij de afdeling Fysiotherapie en Revalidatie. De exposities zijn nog tot en met december 2013 te zien in Ziekenhuis Amstelland. Adres: Laan van de Helende Meesters 8, 1186 AM Amstelveen



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.