Bijgewerkt: 29 maart 2024

Nuon Club Competitie 2015 van start in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Nuon Club Competitie
11-03-2015

Deze week is de Nuon Club Competitie weer van start gegaan in Amstelveen. Dit jaar zitten onder meer sportpresentator Toine van Peperstraten, ex-profvoetballer Richard Witschge en voetbalinternational Anouk Hoogendijk in de jury. In de Nuon Club Competitie - een energiewedstrijd voor sportverenigingen - kunnen 9 clubs tot € 10.000 winnen om te investeren in energiebesparing en duurzame energie. Vorig jaar schreven veel clubs uit de regio Amstelveen zich in. TC Hurley won toen een van de hoofdprijzen en ontving in december € 10.000. Ook Korfbal Vereniging Amstelveen werd genomineerd en viel in de prijzen.

Sportclubs kunnen tot wel 15% besparen op hun gasrekening door de verwarmingsinstallatie beter af te stellen. De besparingen kunnen in totaal oplopen tot miljoenen euro’s per jaar. Dat blijkt uit een nieuwe analyse van Nuon, die is uitgevoerd in het kader van de Nuon Club Competitie. In de Nuon Club Competitie kunnen negen sportverenigingen geld winnen om te investeren in energiebesparing en duurzame energie. Sportclub met een eigen energierekening kan hieraan meedoen door een creatief idee in te sturen om de energiekosten omlaag te brengen. De winnaars ontvangen een bedrag ter hoogte van de laatste energierekening, tot € 10.000 per club. Bovendien winnen zij een energieadvies op maat om de energiekosten structureel te verlagen.

Hoge energiekosten

In de regio Amstelveen en Amsterdam zijn honderden sportverenigingen met in totaal zo’n 200.000 leden – circa 26% van de inwoners. Veel clubs hebben te maken met dalende inkomsten en stijgende kosten. Bijna 40% van de sporters merkt dit aan onder meer stijgende kantineprijzen en contributies, blijkt uit onderzoek, dat Nuon in het najaar van 2014 heeft laten uitvoeren onder ruim 2.500 sporters. De energiekosten bedragen gemiddeld 15-20% van de begroting. Voor Nuon was dit reden genoeg om de Nuon Club Competitie te starten om clubs financieel te helpen en hen te stimuleren na te denken over mogelijkheden om de energiekosten te verlagen.

Volgens Nuon zijn er voor sportclubs goede kansen voor een lagere energierekening. “Neem bijvoorbeeld de CV-ketel, de grootste gasverbruiker”, legt energieadviseur Max Nuyens van Nuon uit. “Uit onze analyses blijkt, dat clubs veel winst kunnen boeken, alleen al door de verwarmingsinstallatie beter af te stellen.” Zo kan een gemiddelde club tot 15% besparen op aardgas. Wanneer alle clubs dat zouden doen, gaat het al snel over tien tot 15 miljoen euro per jaar. Nederlandse sportclubs gebruiken jaarlijks minimaal 200 miljoen kubieke meter aardgas. Eén kubieke meter aardgas kost € 0,63.

Foto Amstelveen
(Foto Rolf Hendriks - 2014)

NUON feliciteert de leden van Tennis en Hockeyclub Hurley op 13 december 2014 met de gewonnen 10.000 euro


Inschrijven voor 13 april

De Nuon Club Competitie start op donderdag 5 maart. Sportclubs kunnen tot 13 april 2015 hun ideeën online insturen. Dat kan het bestuur van de club doen, maar ook de leden mogen inzenden. De inzendingen worden beoordeeld op creativiteit, energie en inhoud door Toine van Peperstraten, Richard Witschge en Anouk Hoogendijk. Tevens zitten Peter Smink, CEO van Nuon en Rob en Ruud, twee energieadviseurs van Nuon in de jury. Zij selecteren vijftig clubs voor de publieksronde, waarna heel Nederland kan stemmen op de genomineerden. De negen clubs met de meeste stemmen winnen de Nuon Club Competitie. De clubs hoeven geen klant van Nuon te zijn om mee te dingen in deze competitie.

Altijd voordeel

“Veel amateurclubs hebben financiële problemen”, stelt jurylid Richard Witschge. “In deze competitie kunnen clubs een flink geldbedrag winnen. Een mooie kans dus. Daarnaast gaan clubs door mee te doen vanzelf al geld besparen omdat ze bewuster omgaan met energiebesparing. Dus of een club wint, of niet: het levert altijd wat op. Het zijn kleine veranderingen die bij elkaar een flinke besparing opleveren.” De Nuon Club Competitie vond in 2014 voor de eerste maal plaats. Hiervoor schreven 130 sportclubs zich in. De gemiddelde energierekening van een sportclub is jaarlijks een kleine € 15.000.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

“Nuon kiest voor amateur-sportclubs vanwege hun belangrijke rol in de lokale gemeenschap. Daaraan willen we graag bijdragen”, zegt Vicky Loos, Manager Regional Communications & PR van Nuon. “Met kleine inspanningen kun je veel veranderen. Nuon maakt dat heel concreet door lokale sportverenigingen te sponsoren en hen te helpen om de energierekening naar beneden te krijgen via energiebesparing en verduurzaming.” Meer informatie over de Nuon Club Competitie staat op: http://clubcompetitie.nuon.nl .

Nuon Club Competitie 2015 van start in Amstelveen

Sportclubs gebruiken onnodig veel gas en elektriciteit. Zo kan een gemiddelde club tot 15% besparen op aardgas door de verwarming beter af te stellen. In de Nuon Club Competitie kunnen sportverenigingen geld winnen om te investeren in energiebesparing en duurzame energie. Inschrijven kan op http://clubcompetitie.nuon.nl . Afgelopen jaar won TC Hurley € 10.000. Ook Korfbal Vereniging Amstelveen werd genomineerd en viel in de prijzen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.