Bijgewerkt: 19 april 2024

Ondernemers in het Oude Dorp voeren Think-Pink actie

Nieuws -> Informatief

Bron: Marri-Anne Koudijs
29-09-2011

Op zaterdag 1 oktober 2011 werd door de ondernemers in het Oude Dorp van Amstelveen een actie gestart om geld op te halen voor de zorg en nazorg van borstkanker. Ze hebben de actie Think-Pink genoemd en het geld wordt ingezameld voor de stichting Viva la Donna. Deze stichting zet zich in voor vrouwen die de diagnose (borst)kanker hebben gekregen en pleit middels diverse campagnes voor een betere nazorg.

ribbon Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2011)

De roze lint (Pink Ribbon) is het internationaal symbool van het bewustzijn van borstkanker


Pink Amstelveen
(Bron Viva la Donna - 2011)

Het Think-Pink logo van het Oude Dorp


Het Oude Dorp staat vanaf vrijdag 30 september 2011 in het teken van deze actie met vlaggen, posters, roze tl- buizen in etalage en een slinger van BH’s zal door het Oude Dorp opgehangen worden. Het kan niet anders, of de etalage van De Kapper in de Stationsstraat is u opgevallen. Honderden BH’s zijn al bij De Kapper ingeleverd na een oproep in het Amstelveens Nieuwsblad. Elke dag worden er nog BH’s ingeleverd ook die van u zijn nog van harte welkom.

Pink Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De Dorpsstraat is helemaal pink


Pink Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Het is heel gezellig op het Dorpsplein


De deelnemende ondernemers, herkenbaar aan vlag, poster en roze tl-buis zullen allemaal hun eigen actie voeren om geld in te zamelen voor Think Pink. Enkele acties: restaurants met een Think Pink menu , brillen limited edition, sieraden, workshops schilderen en keramiek, schoonheidsartikelen, loten te koop met prijs roze Smeg koelkast geschonken door Koudijs enz enz.. Met al deze acties zullen de ondernemers geld ophalen voor de actie.

Pink Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De mensen zitten in de schaduw, want op de zon is erg heet


Pink Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Zangeres Kelly ter Bruggen op het podium


Van ‘buitenaf’ hebben wij ondersteuning gekregen van de Amsterdamse Artiesten Club (gevestigd in Amstelveen) .o.l.v. Oude Dorp bewoner Ger Overmars (drummer/zanger) gingen ze belangeloos optreden op het nog niet voltooide Dorpsplein. De artiesten hebben hun jubileum CD’s verkocht en de opbrengst zal gedoneerd worden aan de actie Think Pink.

Pink Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Van veilige afstand wordt het feest gevolgd


Pink Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Een deel van de ingezamelde BH's hangen in de lucht


Graag zien wij u in de maand oktober bij een van de ondernemers om uw steentje bij te dragen om deze actie tot een succes te maken. Wij als ondernemers willen met deze actie onze maatschappelijke betrokkenheid tonen en hebben ook uw steun daarbij nodig. Organisatie is in de handen van Ad van Gorkom en Marri-Anne Koudijs.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.