Bijgewerkt: 25 april 2024

Onderwijsproject Breaking News in MBO College Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: MBO College Amstelland
07-12-2016

De eerstejaarsstudenten van MBO College Amstelland in Amstelveen nemen op dinsdag 20 en woensdag 21 december 2016 deel aan het onderwijsproject Breaking News, een tweedaags multimediaal onderwijsproject over mondiaal burgerschap voor mbo, havo en vwo. Tijdens het project strijden de studenten in campagneteams tegen elkaar om ‘stille rampen’ onder de aandacht te brengen via oude en nieuwe media. Dit zijn rampen die de media vaak niet halen. Via allerlei interactieve opdrachten kunnen punten worden gescoord voor het project, die de plaats op de ranglijst bepalen. Deelname aan het project is verplicht voor de studenten en telt mee voor het behalen van het vak Burgerschap.



Campagne voeren. Op de tweede projectdag gaan studenten op pad om hun stille ramp onder de aandacht te brengen bij zoveel mogelijk mensen. Hiervoor gebruiken ze creatieve campagnevormen, zoals een babbelbox, mannequin challenges, fototentoonstellingen, of het geven van een gastles op een school. Ook kunnen zij hiervoor de hulp inschakelen van bedrijven of andere instellingen. Uniek aan het onderwijsproject Breaking News is, dat het een rondreizend project voor en door jongeren is. Het is géén lespakket, maar wordt compleet georganiseerd én uitgevoerd door jonge vrijwilligers en studenten. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van nieuwe media. Zo chatten de studenten met een commandocentrum, worden ze online op de hoogte gehouden via een nieuwszender, gebruiken ze social media om hun campagne uit te voeren en maken ze gebruik van smartphones en tablets om hun campagnes vast te leggen en het informatiemateriaal te bestuderen.

Het project is een initiatief van Stichting Cross Your Borders. Deze stichting is in 2004 opgezet door een groep jongeren die zich betrokken voelt bij mondiaal onrecht. Sindsdien is het initiatief sterk gegroeid en nemen jaarlijks ongeveer 250 scholen deel aan diens onderwijsprojecten.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.