Bijgewerkt: 11 december 2018

Optreden van dansgezelschap Introdans in Schouwburg Amstelveen

Nieuws -> Schouwburg

Bron: Schouwburg Amstelveen
10-11-2017

Zuidelijke sferen en temperament in Méditerranée van dansgezelschap Introdans. Zuidelijke sferen, temperament, sensualiteit en levenslust: dat zijn de ingrediënten van Méditerranée. Zaterdag 18 november 2017 is deze dansvoorstelling van het gerenommeerde gezelschap Introdans in Schouwburg Amstelveen te zien.

Méditerranée bestaat geheel uit creaties van Spaanse choreografen, variërend in leeftijd en ervaring en ieder met een eigen stijl, maar zeker óók zielsverwanten. Hun benadering van dans is aards, intuïtief en gevoelsmatig, veelal voortvloeiend uit de muziek die hen inspireert.In Méditerranée is een grote rol weggelegd voor Cayetano Soto, een van de meest gevraagde dansmakers van dit moment. Soto staat bekend om zijn sterke, eigenzinnige concepten en technische uitdagingen. Speciaal voor Méditerranée creëert hij een nieuw duet en Introdans presenteert de Nederlandse première van zijn succeswerken Conrazoncorazon en Sortijas. Jorge Pérez Martínez verzorgt het openingsballet, een wereldpremière.

Deze jonge Spanjaard staat aan het begin van zijn choreografische carrière en danste zelf bij Introdans. Zijn werk is vloeiend en organisch te noemen, maar hij houdt ook van 'ongecoördineerde coördinatie', waardoor zijn werk dikwijls een 'twist' kent. Choreograaf Nacho Duato tenslotte, is een meester in het oproepen van stemmingen en schetsen van sferen. Na zijn danscarrière bij Nederlands Dans Theater groeide hij in Spanje uit tot het boegbeeld van de hedendaagse dans. Voor Rassemblement, oorspronkelijk gemaakt voor het Zweedse Cullberg Ballet, liet hij zich inspireren door de verzetsliederen van de Haïtiaanse Toto Bissainthe. 'Introdans rekt de zomer met een balletprogramma rond Spaanse choreografen,' schreef Trouw over de voorstelling (* * * *).

Theateragenda 15 t/m 22 november 2017. Woensdag 15 november is Het Groot Niet Te Vermijden te zien en Nasrdin Dchar brengt het toneelstuk DAD. Op donderdag 16 november staat cabaret geprogrammeerd: Tineke Schouten (met een reprise) en De Fransse Eijkel speelt. Toneelschuur Producties brengt op vrijdag 17 november De Huisbewaarder en in de Grote Zaal is Liesbeth List, de musical te zien. Zaterdag 18 november komt o.a. Dries Roelvink zingen tijdens de Hollandse avond. Zondag 19 november is voor de kids met De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen (5+). Dinsdag 21 november komt het toneelgezelschap De Warme Winkel in actie met de voorstelling Majakovski/Oktober. Woensdag 22 november blikken Dolf Jansen & Louise Korthals samen terug op 2017 in Omdat we het waard zijn – Oudejaarsconference 2017. Voor de complete agenda, meer informatie en het bestellen van entreebewijzen bezoek www.schouwburgamstelveen.nl

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.