Bijgewerkt: 29 maart 2024

Optreden van het Joost Swart trio met Francien van Tuinen in Westend

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Henk Brinkman
10-11-2014

Drie prachtige musici geven elkaar de ruimte om te klinken en te improviseren op vrijdagavond 14 november 2014 vanaf 20.00 tot 23.00 uur in Wijkcentrum Westend in Amstelveen. Het pianospel van Joost laat zich blenden met de twee andere sounds van contrabas en zang. Er ontstaan in hun repertoire momenten die, ondanks beoefend en bekend, zich nog nooit eerder hebben voorgedaan. Alle drie zijn de meesters van hun instrument.



Francien studeerde 16 jaar geleden af aan het conservatorium van Groningen zij heeft sindsdien een prominente plaats in de vocale jazz scene te meer omdat zij het stemvermogen heeft om met vele instrumentalisten te blenden. Een aantal cd’s verschenen op haar naam. Bassist Thomas Rolff speelt in diverse bezettingen van jazz gerelateerde aard t/m de groep BRUUT.

U zult hem ervaren als een genuanceerd, krachtig, doch subtiel basspeler die de accenten weet te leggen waar ze nodig zijn. Een rots in de stevige branding van de ritme sectie. Pianist Joost Swart heeft een schat aan ervaring in verschillende bezettingen, waaronder het kwintet van Francien van Tuinen. Ook hij studeerde in Groningen. Daarna lag de hele wereld aan zijn voeten. Zijn eigen groep Tetra toerde heel Europa door. Je kunt zo’n pianist dus om een boodschap sturen!! Geniet u van de komende jazzavond in Wijkcentrum Westwijk Westwijkplein 3. 1187 LS Amstelveen. Het is te bereiken met buslijnen 172 en 199 – halte Westwijkplein. Nabij het winkelcentrum is er voldoende gelegenheid tot vrij parkeren.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.