Bijgewerkt: 20 juli 2018

Özcan Akyol op literaTOUR in Amstelveen

Nieuws ->

Bron: Bibliotheek Amstelland
11-09-2017

Schrijver, columnist en tv-held Özcan Akyol (1984) alias Eus komt tijdens Literatour, de Boekenweek voor jongeren, naar de bibliotheek Amstelveen! Hij komt praten over zijn levensloop, zijn boeken en het schrijverschap en na afloop mag iedereen hem het hemd van het lijf vragen. Özcan Akyol debuteerde in 2012 met de semi-autobiografisch roman Eus. Een verhaal over een Turks-Nederlandse jongen die opgroeit in de ‘onderklasse’ van Deventer, een milieu, waaraan hij zich probeert te ontworstelen.  Van Eus werden binnen een week 10.000 exemplaren verkocht en al snel volgde de verkoop van de filmrechten.  Begin 2016 verscheen zijn tweede roman Turis. In dit boek gaat de hoofdpersoon op zoek naar het vermeende dubbelleven van zijn vader om het huwelijk van zijn ouders op te breken. Turis kent net als Eus autobiografische elementen.

Foto Amstelveen
(Foto Robin de Puy - 2014)

Özcan Akyol schrijver en columnist


Naast auteur is Akyol columnist voor onder andere het Algemeen Dagblad, VARAgids en Nieuwe Revu. Akyol is regelmatig te zien bij programma’s als De Wereld Draait Door en Pauw. Daarnaast verscheen hij in een aflevering van 24 Uur Met. Hij is nu te zien in het programma De neven van Eus, genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring voor Beste TV-Programma Literatour (16 t/m 24 september) is de Boekenweek voor jongeren. 25 auteurs vormen het gezicht van Literatour, Eus is hier één van. Zij toeren in heel Nederland om met jongeren te praten over verhalen, literatuur en lezen en met leesplezier te inspireren.

Deze avond wordt samen met boekhandel Libris Venstra georganiseerd. Woensdag 20 september 2017 19.30-21.00 uur. Bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Toegangsprijs € 10 en ben je 18 jaar, of jonger dan betaal je € 2,50. Kaartjes online reserveren via www.debibliotheekamstelland.nl  of in een van de Amstelland Bibliotheken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.