Bijgewerkt: 25 augustus 2019

Panta Rhei leerlingen weer actief in anti-graffiti project met de wethouders

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
13-05-2016

Op vrijdag 13 mei 2016 beschilderden leerlingen van scholengemeenschap Panta Rhei twee KPN-huisjes ter hoogte van de Groen van Prinstererlaan 32 in Amstelveen. Dit deden zij in het kader van een project tegen graffiti samen met KPN en de gemeente Amstelveen. Om 12.00 uur kwam Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving kijken bij de verdeelkast met Maaike Veeningen (D66) wethouder Onderwijs.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Leerlingen van scholengemeenschap Panta Rhei overschilderen twee KPN-huisjes ter hoogte van de Groen van Prinstererlaan 32 in Amstelveen


In twee groepen namen leerlingen media & entertainment de KPN-huisjes aan de Groen van Prinstererlaan en de Prof. E.M. Meijerslaan onder handen. De ontwerpen voor de beschildering van de huisjes zijn gemaakt tijdens de lessen media & entertainment bij de vakdocenten Ghislaine Roos en Joris Koster. Beide ontwerpen zijn gebaseerd op de straatnaam van de huisjes. De leerlingen hebben daar hun fantasie op losgelaten om fleurige aansprekende ontwerpen te maken. Het idee was om zoals het ware een ‘cadeautje’ te geven aan de wijk: niet alleen een mooi huisje, maar ook een herkenningspunt, waarin de straatnaam betekenis krijgt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

De leerlingen en wethouder Raat met wethouder Veeningen doen hun best het KPN-huisje graffitivrij te maken


In het ontwerp van het huisje aan de Groen van Prinstererlaan is behalve een portret ook een wetboek verwerkt (Prinsterer was politicus), maar ook, speels en gerelateerd aan de naam, een groene kikker en een prinselijke kroon met sterren. In de beschildering van het huisje aan de E.M. Meijerslaan kreeg het Burgerlijk Wetboek een rol, omdat E.M. Meijers de grondlegger van het Burgerlijk Wetboek was. Ook Meijers’ beroep als rechtsgeleerde komt in de schildering terug, evenals een klein grapje, een vliegende ‘meier’ (vroeger een benaming voor 100 gulden). In de bijlage de ontwerpen, die slechts een klein voorproefje geven van de verfijndere en veelkleurigere schilderingen op de huisjes.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Wethouder Veeningen beoordeelt het muurschilderij


Dit anti-graffiti project is een onderdeel van de maatregelen die graffiti moeten voorkomen. Het College van Burgemeester en Wethouders van Amstelveen stelde in 2013/14 een bedrag van 50.000 euro extra beschikbaar voor de bestrijding van graffiti. KPN zorgde ervoor, dat de kasten bij de start van het project ‘schoon’ waren. Na de beschildering wordt een anti-graffiti-coating aangebracht. Dit zijn in principe de laatste twee KPN-huisjes die in het kader van dit project beschilderd werden. Eerder waren KPN-huisjes aan de Rooseveltlaan, de Vlielandstraat en de Max Havelaarlaan aan de beurt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.