Bijgewerkt: 29 maart 2024

Parkeerruimte bij het raadhuis wordt uitgebreid

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
24-05-2012

De gemeente Amstelveen wil de parkeerruimte bij het raadhuis uitbreiden. De huidige ruimte is nu al te krap en binnenkort komen er 120 ambtenaren uit Aalsmeer bij, die merendeels met de auto naar hun werk zullen gaan.

parkeren Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Parkeren bij het raadhuis is niet altijd makkelijk


Niet alleen de parkeerruimte bij het raadhuis loopt vaak vol, dat is ook al vaak het geval met het parkeerterrein aan de Doorweg, nabij het  woonwagenkamp, dat als overloop wordt gebruikt. Als het daar ook vol staat, zoeken automobilisten een plekje voor hun voertuig elders in het Oude Dorp, waar de parkeerruimte ook schaars is.

landijsbaan Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het terrein van de landijsbaan zou een oplossing bieden voor de parkeerproblemen rond het raadhuis van Amstelveen


landijsbaan Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Op het parkeerterrein van de Doorweg is ook maar een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar


Dat leidt tot overlast en menigmaal krijgt iemand, die niet bekend is in het Oude Dorp een parkeerboete. B en W stellen nu voor het bestaande parkeerterrein en dat aan de Doorweg met 90 plaatsen uit te breiden. Alternatieven zijn uitbreiding van beide genoemde terreinen met 90 plaatsen en een rondrijmogelijkheid, en het inrichten van de speelweide annex landijsbaan als parkeerterrein voor 120 auto's, waarbij het 's avonds en in het weekend voor sport en recreatie wordt gebruikt.

landijsbaan Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Om in het Oude Dorp van Amstelveen te parkeren is vaak heel lastig, want de lokale ondernemers staan er de hele dag met hun auto's daar en als iemand daar nog bij moet staan, dan is het heel moeilijk


B en W erkennen, dat bij de voorgestelde oplossing de parkeerruimte krap blijft en dat automobilisten zullen blijven uitwijken naar het Oude Dorp. Verder sneuvelt er groen, dat -zo mogelijk - elders wordt gecompenseerd. Ook blijft de onhandige indeling van het huidige parkeerterrein bij het raadhuis bestaan. Maar de aanleg past wel binnen het budget. De bedoeling is de uitbreiding begin 2013 in gebruik te nemen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.