Bijgewerkt: 28 maart 2024

Peruaanse jongeren in De Bajes

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveenweb.com
18-09-2008

Nederlands Jeugdinstituut, in samenwerking met Plan Nederland. Xplore is een subsidieprogramma voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar. Door Xplore kunnen jongeren stage lopen in ontwikkelingslanden en uitwisselingen opzetten.

Bajes Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Anne Wijnands begroet de Peruaanse jongeren bij De Bajes


Villa el Salvador is een van de vier partnersteden van Amstelveen en is een grote wijk met meer dan 400.000 inwoners van de hoofdstad Lima, te Peru. De gemeente Amstelveen werkt samen met de gemeente Villa el Salvador aan het creëren van afvalwaterzuivering en irrigatiesystemen voor het groen.

Bajes Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Wethouder Dolf Veenboer hield een korte toespraak


De Peruaanse jongeren maken kennis met Amstelveense scholieren tussen 14 en 29 september 2008. Van 18 oktober tot en met 2 november gaan vijf leerlingen van het Amstelveen College en vijf leerlingen van het Hermann Wesselink College naar Villa El Salvador.

De 15 jongeren van De Bajes hebben in juli 2008 een Sweet Summer Festival georganiseerd om hun leeftijdgenoten in de partnerstad een goede geluidsinstallatie te bezorgen. De Peruaanse jongeren kunnen wel in hun buurt Manzana samenkomen, maar hadden geen geluidsinstallatie.


Bajes Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De cheque van 1650 euro wordt overhandigd aan Jersson Campos Ariza


De tienerwerkers van Cardanus, Jelmer van de Boom en Cees Danenberg begeleidden het project en toen de Peruaanse jongeren bij De Bajes aankwamen, stond er in de discotheek al een Javaans buffet klaar om de jongeren te verwennen.

Wethouder Onderwijs, Jeugd en Zorg, Dolf Veenboer (Pvda) was ook aanwezig en hij zei in zijn korte toespraak: …”Ik ben blij, dat het feest in juli doorgegaan is en zo zie je maar wat een bedrag hier uit voort komt, dus ik vind het erg leuk, wat de jongeren gedaan hebben.”

Bajes Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Alle deelnemers van het jongerenuitwisselingsprogramma voor

De Bajes


Gemeenteraadslid van Villa el Salvador, Jerson Campos nam de cheque ter waarde van € 1650 in ontvangst van Anna Wijnands. Daarna konden de jongeren aan het buffet deelnemen dat in de discoruimte Alcatraz van De Bajes werd opgediend.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.