Bijgewerkt: 23 juli 2019

ProDemos schuift aan de Lindenlaan

Nieuws -> Informatief

Bron: Dorien Mijksenaar
04-09-2015

ProDemos schuift aan: Ontmoet de rechter

Ontmoet de rechter deelnemers in contact brengen met een rechter, die vragen kan beantwoorden en kan vertellen over zijn ervaringen in de praktijk. Doorgaans blijkt, dat mensen positiever over de rechtspraak oordelen en meer vertrouwen in de rechtspraak hebben als zij zelf een rechtszaak hebben bijgewoond, of contact hebben gehad met mensen die binnen de rechtspraak werken. Ook meer kennis over rechtspraak draagt over het algemeen bij aan een positiever beeld. Voor de Rechtspraak  komt dit neer op de boodschap: draag het dagelijkse werk uit en communiceer hierover!

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De Buurtkamer aan de Lindenlaan 75 in Amstelveen


Vaak zijn deelnemers nieuwsgierig naar de strafmaat en de motivering voor de opgelegde straf. In het onderdeel Hoger of Lager? is ruimte om binnen een gegeven kader te spreken over (richtlijnen voor) de strafmaat. Het filmpje en de quiz Befje om Befje af zijn onderdelen, waar (basis)kennis over de rechtspraak aan bod komt.

Praktische informatie:

Donderdag 10 september 2015, rechter: Mevrouw J. Rutten. Moderator: Daphne Paris, Pro Demos, Huis voor Democratie Den Haag. Inloop: 19.30  koffie of thee. Aanvang 20.00 uur. Afsluiting 22.00 uur. Adres: Buurtkamer KKP, Lindenlaan 75, 1185 LC Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.