Bijgewerkt: 19 maart 2024

Raadsonderzoek subsidierelatie welzijnsinstelling Cardanus

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-03-2012

De gemeenteraad van Amstelveen heeft in november 2011 besloten om een raadsonderzoek uit te voeren naar de praktijkervaringen en leerpunten van de subsidierelatie met welzijnsstichting Cardanus.

Het onderzoek wordt begeleid door een commissie met vertegenwoordigers van alle fracties. De commissie heeft deze week na een offertetraject er voor gekozen het bureau Necker van Naem uit Utrecht het onderzoek te laten uitvoeren.

lechner Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Tim Lechner raadslid van VVD wordt de voorzitter van de commissie Raadsonderzoek subsidierelatie met de Stichting Cardanus


Met het onderzoek wil de raad antwoord op de vraag, wat er mis is gegaan bij welzijnsstichting Cardanus als organisatie en in de relatie met de gemeente Amstelveen. Wat was het normenkader en hebben welzijnsstichting Cardanus en de gemeente zich hieraan gehouden? Welke garanties biedt de subsidieverordening 2012, als het gaat om aansturing/interventie, toezicht en risicomanagement, dat het niet meer misgaat?

Het onderzoek zal diverse elementen bevatten: bronnenonderzoek en –analyse, interviews met betrokkenen (gemeenteraad, college van B en W, ambtelijke organisatie, bestuur en directie Stichting Cardanus) en steekproefsgewijs toetsing van het subsidieproces (van subsidieaanvraag, toekenning en uitvoering activiteit/project tot verantwoording).

De commissie zal op basis van de conclusies aanbevelingen doen aan de gemeenteraad. Deze worden medio juli 2012 verwacht. De commissie wordt voorgezeten door de heer Lechner (raadslid VVD).



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.