Bijgewerkt: 19 april 2024

Rijkswaterstaat kondigt verkeeralarm af

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijkswaterstaat
20-12-2009

Naast het weeralarm van het KNMI kondigt Rijkswaterstaat een verkeeralarm af. De sneeuwval, plaatselijke gladheid en het slechte zicht zorgen voor teveel overlast, veel snelwegen zijn onbegaanbaar. Om te voorkomen dat meer weggebruikers de weg op gaan wegens beperkte andere vervoersmogelijkheden geeft Rijkswaterstaat dit alarm af.

Sneeuw Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

De rijksweg A9 bij Amstelveen op zondag 20 december 2009 om 13 uur 15


Rijkswaterstaat adviseert wanneer het niet nodig is de weg niet op te gaan. Weggebruikers die toch op pad gaan, krijgen het advies vooraf informatie in te winnen over de situatie op de weg via de verkeersinformatiediensten. En pas de rijstijl aan de omstandigheden aan; houd afstand van de andere weggebruikers en haal niet in. Honderden strooiwagens en sneeuwschuivers zijn al enkele dagen ingezet om de wegen schoon te houden. Blijf achter deze wagens rijden en haal ook deze wagens niet in.

Informatievoorziening

Rijkswaterstaat zorgt voor goede informatie via de borden boven en langs de weg en via de verkeersinformatie. Bij ongevallen worden omleidingsroutes ingesteld en weginspecteurs ingezet om deze zo snel en veilig mogelijk af te handelen.

Rijkswaterstaat en KNMI informeren weggebruikers via internet, de verkeersinformatie, het Rijkswaterstaat informatienummer 0800-8002 en borden boven de weg. Voor meer informatie over het weer, zie www.knmi.nl en voor adviezen op de weg kijk op www.rijkswaterstaat.nl



Winterdossier

Ook op internet informeert Rijkswaterstaat over winterse omstandigheden op weg en water. Rechts op deze pagina staat een link naar het winterdossier. Daarin staat meer informatie over de winterse factoren en wat Rijkswaterstaat allemaal doet om de veiligheid op weg en water te waarborgen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.