Bijgewerkt: 19 april 2024

Ruim baan voor rolstoelen

Nieuws -> Informatief

Bron: Dorien Mijksenaar
18-06-2012

Op zaterdag 16 juni 2012. werd in meer dan 15 steden in Europa actie gehouden om meer rekening te houden met mensen met een handicap. Het initiatief komt van de Groenen uit Brussel. De parlementsleden vragen aandacht voor het recht die deze groep heeft om volwaardig deel te nemen aan het maatschappelijk leven.

bus Amstelveen
(Foto D. Mijksenaar - 2012)

Met de rolstoel in de bus


GroenLinks Amstelveen kreeg toestemming van RTV Amstelveen om eerder uitgezonden filmpjes in te sturen. Een gaat over de obstakels, waar blinden tegenaan lopen, de andere is een reportage van een rolstoelendansgroep.

De belangengroep OLGA stelde foto’s ter beschikking die vorig jaar in de weekbladen hebben gestaan, o.a. over een opgebroken stoep bij een brievenbus en te weinig manoeuvreer ruimte rond een speciaal busje om een rolstoel in te kunnen laden.

brievenbus Amstelveen
(Foto D. Mijksenaar - 2012)

Een onmogelijke opgave


GroenLinkser Dorien Mijksenaar: “Onze gemeente luistert naar de belangengroepen, die vertegenwoordigd zijn in adviesraden. Toch maken we fouten. Zoals nu blijkt, dat de kleine bus die het vervoer onderhoudt van Nes aan de Amstel naar het Ziekenhuis Amstelveen geen rolstoelgebruikers kan vervoeren. Dat is een fout, waar we naar moeten kijken.” De bijdragen zijn te zien op www.wheelchairsurvey.eu en www.youtube.com. (disabilities en wheelchair).



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.