Bijgewerkt: 25 april 2024

Ruim twee ton voor onderhoud Amstelveense scholen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-10-2011

Het College van Burgemeester en Wethouders stelt 211.000 euro beschikbaar voor onderhoud aan Amstelveense schoolgebouwen in 2012. Met dit bedrag kunnen de aanvragen van de schoolbesturen toegekend worden.

De gemeente is wettelijk verantwoordelijk voor de huisvesting van scholen en bekostigt onder meer de nieuwbouw en uitbreiding van schoolgebouwen. Daarnaast kunnen scholen in bepaalde gevallen voor het onderhoud van hun gebouwen een beroep op de gemeente doen.

Jaarlijks stelt de gemeente daarvoor een programma onderwijshuisvesting vast. Herbert Raat (VVD) wethouder onderwijs: 'De kwaliteit van het onderwijs, waaronder de huisvesting van scholen is één van de speerpunten van het collegebeleid. Het college investeert daarom ook in 2012 een aanzienlijk bedrag in de huisvesting. Zonwering voor de Piet Heinschool en nieuwe dakbedekking en radiatoren voor de 2e Montessorischool zijn slechts enkele voorbeelden van aanvragen die wij graag inwilligen. Goed onderwijs kan immers niet zonder goede schoolgebouwen'.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.