Bijgewerkt: 29 maart 2024

Schiphol schaft elektrische 'Th!nk City' auto aan

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
18-05-2009

Vanaf vandaag, 18 mei 2009 kunnen medewerkers van Amsterdam Airport Schiphol gebruik maken van de volledig op elektriciteit aangedreven auto 'Th!nk City'.

De Th!nk City kan door Schipholmedewerkers op en rond de luchthaven worden gebruikt. Bij het hoofdkantoor van Schiphol Group is een oplaadpunt geplaatst. Gedurende een jaar wordt het gebruik met de Th!nk City getest. Afhankelijk van de ervaringen zal Amsterdam Airport Schiphol meer 100% elektrische auto's aanschaffen. Schiphol's elektrische auto is de eerste van dit type dat in gebruik is van een bedrijfswagenpark.

Think Amstelveen
(Schiphol Group - 2009)

De elektrische Th!nk City op Schiphol


Duurzaam vervoer

Amsterdam Airport Schiphol hecht grote waarde aan het inzetten van duurzame vervoersmiddelen om bij te dragen aan een verbetering van de luchtkwaliteit.  Zo rijden er sinds mei 2008 elektrische scooters op de luchthaven en rijdt 10% van de wagens uit de operatie op biodiesel, gemaakt van koolzaad dat geleverd wordt door boeren uit de omgeving van de luchthaven.

Th!nk City

De Th!nk City op Schiphol is geleverd door MisterGreen, urban electric transport. Het is een elektrisch aangedreven stadsauto. Met een volledig opgeladen batterij heeft de auto een actieradius van ongeveer 180 km. De 30 kW (ongeveer 40 pk) sterke elektromotor drijft de voorwielen aan en wordt gevoed door sodium- of lithiumbatterijen, afhankelijk van de keuze van de klant. De City accelereert naar 50 km/h in 6,5 seconden en heeft daarna nog eens 10 seconden nodig om 80 km/h te halen. De topsnelheid is 100 km/h.

Duurzame luchthaven

Schiphol heeft zich ten doel gesteld om in 2012 voor wat betreft haar eigen activiteiten  klimaatneutraal te zijn en in 2020 voor minimaal 20% in haar eigen energiebehoefte te voorzien door duurzame energieopwekking.

Schiphol heeft hiervoor een klimaatplan opgesteld dat bestaat uit een Blauwdruk Energie en een visie Duurzame Mobiliteit. Voor meer informatie over Schiphol en duurzaamheid kijk op: www.schipholgroup.com/CorporateResponsibility.htm



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.