Bijgewerkt: 29 maart 2024

Slechte isolatie woningen leidt tot drie keer hoger gasgebruik

Nieuws -> Informatief

Bron: Woonbond
04-06-2015

Het gasverbruik ligt bij een slecht geïsoleerd huis drie keer hoger dan bij een goed geïsoleerd huis. Dat scheelt per jaar 975 euro aan stookkosten. Om dit aan te pakken, ondersteunt de Woonbond huurders om samen met verhuurders aan de slag te gaan met het beter isoleren van woningen.

Op 1 juni 2015 startte de campagne ‘Er zit geld in samen isoleren’ waarbij de Woonbond groepen huurders inspireert en ondersteunt om samen met verhuurders energiebesparende maatregelen te nemen. Denk daarbij aan maatregelen als vloerisolatie, dakisolatie of gevelisolatie. Vooral bij oudere woningen valt nog veel winst te boeken. Naast financiële voordelen draagt isoleren ook bij aan een meer comfort. Een woning die lekker warm is en vrij van vocht, tocht of schimmel.

Foto Amstelveen
(Bron Winst uit je woning - 2013)

Infrarood foto van een warmte lekkende woning. Spouwmuurisolatie levert jaarlijks 200 euro energielastenverlaging per jaar op en vloerisolatie scheelt 100 euro per jaar


Huurders worden in de campagne aangespoord deze zomer te gebruiken om met andere bewoners te overleggen en ideeën te ontwikkelen om samen energie te besparen. Vervolgens kunnen huurders met een plan naar de verhuurder stappen. De Woonbond biedt serieuze bewonersgroepen professionele ondersteuning. Ronald Paping, directeur Woonbond: “Dit is ook voor de verhuurders een goede zaak. Want samen met gemotiveerde huurders is het voor verhuurders gemakkelijker om energiebesparingsprojecten te realiseren." Veel huurders weten niet goed, waar te beginnen, wat de mogelijkheden zijn, waarom samenwerken zo belangrijk is en hoe je de verhuurder zover krijgt dat hij meewerkt. Daarom heeft de Woonbond energiecoaches, zijn er onderzoeken vanuit de Energiebus, energieworkshops en veel tips en informatie. Dat staat allemaal op bespaarenergiemetdewoonbond.nl.

Gouden Stokstaart

Om huurders te laten zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van energiebesparing als ze samenwerken met andere huurders, heeft de Woonbond de Gouden Stokstaart in het leven geroepen. Op 10 juni wordt deze prijs voor het eerst uitgereikt door de Woonbond in Huizen. Zie ook: Bespaarenergiemetdewoonbond.nl



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.