Bijgewerkt: 29 maart 2024

Steun voor jongerenpodium Zetterij

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
28-05-2009

De plannen voor plaatsing van het jongerenpodium aan de Zetterij hebben twee reacties opgeleverd. Deze bevatten met name enkele suggesties voor de invulling van de ruimtelijke plannen in een later stadium. B en W hebben de Randvoorwaarden Locatieontwikkeling (RLO), waarin de plannen zijn opgenomen dan ook ongewijzigd vastgesteld.

ROC Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Naast het ROC gebouw in de Zetterij in Amstelveen zou het jongerenpodium verrijzen


Al in het voortraject bleek uit de opkomst bij de informatieavond dat de komst van het jongerenpodium weinig reacties oproept in de omgeving. De twee ingekomen reacties leveren vooral suggesties voor de uitvoering op.

Eén inwoner vraagt met name aandacht voor isolatie ter voorkoming van geluidsoverlast. De nabij gevestigde scouting heeft suggesties voor de plek en inrichting van de buitenruimte, vooral met het oog op medegebruik van de ruimte. Vanuit de ruimtelijke invulling staat niets de voortgang van de plannen in de weg.

De beoogde nieuwbouw komt aan de rand van een bedrijventerrein in Amstelveen Zuid ten zuidwesten van de Zetterij. Deze omvat ongeveer 600 m² brutovloeroppervlakte. Daarnaast is er ongeveer 600 m² voor buitenactiviteiten beschikbaar.

Het nieuwe centrum voor jeugd en de omliggende buitenruimte gaat jongeren van circa 10 tot 18 jaar kansen bieden om talenten te ontdekken en te ontwikkelen.  Dat kan op diverse terreinen zijn: educatie (workshop, cursus), recreatie (sport, dans, muziek of spel), ontmoeting en participatie.

De volgende stappen zijn het uitwerken van het programma en het selecteren  van een architect.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.