Bijgewerkt: 25 april 2024

Stumass Amstelveen bestaat twee jaar

Nieuws -> Informatief

Bron: Stumass Amstelveen
21-06-2012

Wethouder Herbert Raat neemt een kijkje

Sinds twee jaar wordt Jan Teulingslaan 2, 4 en 6 onder begeleiding van Stumass (Studeren met ASS -autisme spectrum stoornis) bewoond door een groep bijzondere mensen. Studenten met autisme in het hoger en universitair onderwijs krijgen hier de kans vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om te studeren en te wonen.

‘Stumass begeleidt studenten op verschillende gebieden: van alledaagse verzorging en zelfredzaamheid tot het aanleren van vaardigheden op het gebied van sociale interactie, communicatie en vrije tijd. Naast de vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig te wonen, worden vaardigheden aangeleerd om de studie zo goed mogelijk te kunnen doorlopen.

Stumass Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2012)

Wethouder Herbert Raat (r) op bezoek bij Stumass Amstelveen


Ook besteedt Stumass aandacht aan de identiteitsontwikkeling van scholier naar student. Autisme en de gevolgen die dit met zich meebrengt, zijn een voortdurend aandachtspunt in de begeleiding’, aldus Johan Veenman, algemeen directeur van Stumass.

Wethouder Herbert Raat (VVD) van onderwijs:’Ik vind het geweldig, dat er in Amstelveen een Stumass huis is. Voor veel jongeren is de overgang van het voortgezet onderwijs naar het hoger onderwijs een grote stap. Dit geldt natuurlijk helemaal voor jongeren met een autismestoornis. De juiste begeleiding zorgt voor een leukere en makkelijkere studententijd met als resultaat een diploma en in de toekomst een goede baan’.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.