Bijgewerkt: 23 september 2019

Succesvolle actie tegen verhogen van de maximumhuren

Nieuws -> Informatief

Bron: Nederlandse Woonbond
19-05-2011

De Tweede Kamer heeft zich duidelijk uitgesproken tegen het optrekken  van de maximumhuren met 123 euro. Minister Donner heeft daarom besloten om zijn voorstel te wijzigen. Daarbij kijkt hij ook naar het alternatief, dat de Woonbond heeft  aangedragen om extra huurinkomsten te realiseren.

Alleen de VVD bleek er uiteindelijk nog voor te zijn de maximumhuren  op te trekken. Zij vindt, dat verhuurders een goed rendement nodig hebben om te investeren in woningen. De andere partijen vinden het  voorstel van Donner echter onaanvaardbaar. Het leidt tot onacceptabel hoge huren en zet de woningmarkt volledig vast.

Voorafgaand aan het debat in de Tweede Kamer discussieerden de politici met elkaar en actievoerders van het comité Huurdersbedonnerd in de woonkamer van een op Het Plein (voor het Tweede Kamergebouw) opgetrokken Donnermodelwoning.

Donnermodelwoning

Die woning was duidelijk te klein, wat mooi illustreerde, hoe klein de woning is, waar Donner gezinnen in de naaste toekomst in wil onderbrengen. Een woning van 42 vierkante  meter, waarvoor maar liefst 560 euro gevraagd zou kunnen worden.

De voor aanstaande vrijdag 20 mei 2011 door de Woonbond geplande actievergadering in Utrecht gaat overigens wel door, omdat er in het regeerakkoord nog veel meer plannen staan die zeer bedreigend zijn voor huurders.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.