Bijgewerkt: 29 maart 2024

Talentvolle VMBO'ers krijgen kansen in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Panta Rhei / Herbert Raat
28-05-2012

De scholengemeenschap Panta Rhei in Amstelveen doet iets extra's voor talentvolle leerlingen. Op maandag 21 mei 2012 was het startschot voor het project Talentvol VMBO. Veelbelovende leerlingen zijn gekoppeld aan mensen uit bedrijven en instellingen die een belangrijke plaats in de samenleving innemen. Deze 'coaches' nemen de leerlingen mee in hun organisatie, zodat ze daar een goed beeld van krijgen.

Samen praten ze over de interesses en talenten van de leerling. De bedoeling van het project is, dat deze leerlingen uiteindelijk meer inzicht hebben in hun mogelijkheden en beroepsperspectief.

VMBO Amstelveen
(Bron H. Raat - 2012)

Wethouder Herbert Raat (VVD) ondertekent de samenwerkingsovereenkomst met Danielle, een leerling van Panta Rhei


De coaches en de leerlingen hebben op maandag een overeenkomst van hun samenwerking ondertekend, in het bijzijn van trotse ouders. De coaches zijn Herbert Raat, wethouder van Amstelveen, Peter le Cuivre van Installatiebureau Le Cuivre, Dirk Landsaat van Sportbedrijf Amstelveen en Theo Schuyt, professor aan de Vrije Universiteit.

Een unieke kans voor de leerlingen om zo mee te kijken op de werkvloer. De eerste afspraken werden ter plekke gemaakt. Hiermee onderscheidt scholengemeenschap voor vmbo/mavo en lwoo Panta Rhei zich van andere scholen door iets extra’s te doen voor hun veelbelovende leerlingen.

Vaak gaat de aandacht alleen uit naar de leerlingen met problemen. Onder leiding van directeur Bert de Weerd kiest Panta Rhei ervoor,om ook de talentvolle leerlingen extra aandacht te geven. Een zeer goede ontwikkeling.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.