Bijgewerkt: 28 maart 2024

Thema-avond voor mensen met een handicap

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Amstelveen
28-11-2013

De gemeenteraad van Amstelveen organiseert op donderdag 12 december 2013 in samenwerking met OLGA (Overleg Lichamelijk Gehandicapten Amstelland) een thema-avond om aandacht te vragen voor de positie van mensen met een handicap in het kader van de decentralisaties. Centraal staat de vaak concrete zorgvraag en hoe erop wordt gereageerd door relevante instanties en, na de decentralisaties, door de gemeente. Waar liggen kansen om te komen tot snelle en handige oplossingen? Waar gaat het mis als er niet nu al aan wordt gedacht?

rollator Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Centraal staat de vaak concrete zorgvraag en hoe erop wordt gereageerd


Hoe ziet de avond eruit?

20.00 uur        Ontvangst en toelichting aanleiding voor de avond

20.15 uur         Kafka-monologen: waargebeurde verhalen, waarin een concrete zorgvraag verdwaalde in de bureaucratie en regelgeving.

20.30 uur         Prof. dr. ir. Jan Rotmans* reageert op de verhalen en gaat in op de transitie in het sociale domein en met name de decentralisaties

21.15 uur         Vragen uit de zaal en thematische discussie over de kansen en bedreigingen voor mensen met een handicap na de decentralisaties

22.00 uur         Conclusies en afsluiting

De thema-avond vindt op donderdag 12 december 2013 plaats in de raadzaal van het Amstelveense raadhuis en is openbaar voor iedere belangstellende. In het bijzonder worden uitgenodigd OLGA, participatiegroepen, raadsleden en wethouders. Stuur gerust dit bericht door naar belangstellenden!

U kunt zich aanmelden bij raadsgriffie@amstelveen.nl . In verband met de ruimte in de raadzaal stellen wij het op prijs als u bijzonderheden met betrekking tot uw mobiliteit apart aangeeft.

*Prof. dr. ir. Jan Rotmans is een maatschappelijk gedreven wetenschapper, met ruim 200 publicaties op het gebied van transities en systeeminnovaties.


Aanvulling op het persbericht:

De Raadsleden hebben samen met OLGA een uniek initiatief genomen. In het kader van de veranderingen willen beiden meer invloed van onderaf, de burger is immers de deskundige. Geen lange omwegen, geen getreuzel bij het verstrekken van voorzieningen. Er moet geluisterd worden naar de mensen die een vraag of verzoek hebben. Leveranciers moeten hun klanten bedienen en niet de Gemeente om de tuin leiden met beloftes die niet waar gemaakt worden.

Wij nodigen alle bewoners die met burgerinitiatieven iets willen bereiken deze avond te komen. Misschien vindt op 12 december de Kanteling plaats.

Met vriendelijke groeten, Dorien Mijksenaar, raadslid GroenLinks-Amstelveen.





Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.