Bijgewerkt: 29 maart 2024

Vrijheidsproject 'Vrijheid is zo belangrijk' krijgt vorm

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
28-05-2015

Twee maanden na de start van het vrijheidsproject 'Vrijheid zo belangrijk' van de stichting Amstelveen Oranje begint het eindresultaat al aardig vorm te krijgen. Zo’n 425 leerlingen van 11 scholen uit het basisonderwijs deden mee door op een tegeltje hun boodschap over vrijheid door te geven. Primeur: vanaf 1 juni 2015 zijn een paar panelen al te bewonderen in de Bibliotheek Amstelland aan het Stadsplein en bij boekhandel Libris Venstra.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveen Oranje - 2015)

Hartenkreten van de leerlingen over vrijheid op de tegels


Het project in het kort. Kinderen uit groep 8 kregen les over het thema vrijheid, vrij zijn in deze tijd. De opdracht aan de leerlingen luidde: ‘schrijf jouw hartenkreet over vrijheid op een speciale tegel van 15 x 15 cm’. Deze tegels zijn inmiddels door leerlingen van de Panta Rhei in panelen gemetseld die samen een tegelwand vormen. Deze tegelwand wordt aangebracht op een muur in de Stadstuinen van Amstelveen en zal in juni 2015 door burgemeester Mirjam van ’t Veld worden onthuld.

Deelnemers aan dit project zijn De Horizon, De Zwaluw, Westwijzer, De Cirkel, Piet Hein, Rembrandtschool, Internationale School, Karel Eykmanschool, Omnibus, Kindercampus King School  en Scholengemeenschap Panta Rhei. Een gift van Sempeduca en Wout’s Tegelhandel hebben dit project mede mogelijk gemaakt. Meer over dit project is te vinden op www.amstelveenoranje.nl



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.