Bijgewerkt: 19 april 2024

Welke apps passen bij de opvoeding?

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
13-11-2015

Mediaopvoeding is niet alleen 'waarschuwen voor gevaren' maar ook: laten zien, wat juist wél mag en kan. Kinderen heel bewust toe leiden naar goede apps bijvoorbeeld. Want juist voor jongere kinderen is dat nog een hele klus. Hoe weet je welke app echt past bij jouw kind?

Foto Amstelveen
(Screenshot Amstelveenweb.com - 2015)

Pauline Maas


Deze vragen en meer staan centraal tijdens de App-voeding avond op donderdag 26 november 2015 in de bibliotheek aan het Stadsplein in het kader van de week van de Mediawijsheid (20-27 november). Onder de noemer Aan de slag met apps voor kinderen van 3 t/m 8 jaar vertelt Pauline Maas, specialist positieve mediaopvoeding bij Bureau Jeugd & Media (opgericht door media-expert Justine Pardoen), wat we weten uit wetenschappelijk onderzoek. Ze is praktisch ingesteld, altijd op zoek naar creatieve oplossingen voor nieuwe uitdagingen in het onderwijs en doorspekt haar presentaties met de nieuwste technologie. De vraag, of al die schermpjes nou echt zo slecht zijn komt aan bod en de rol van schermtijd in het gezin wordt besproken. De nadruk zal deze avond liggen op het onderzoeken van de app-wereld.

Aantrekkelijk voor vaders én moeders, maar ook voor opa’s en oma’s en natuurlijk leerkrachten. Tip: neem je eigen tablet mee! De avond begint om 20.15 uur en duurt tot 22.00 uur. Toegangskaarten kosten € 5,-. Bibliotheekpashouders kunnen deze avond gratis bijwonen maar dienen wel eerst even te reserveren. Dat kan in een van de Amstelland bibliotheken, of op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl. Hier zijn ook de kaarten te koop.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.