Bijgewerkt: 24 augustus 2019

Wethouder Levie strijdt voor openbaar vervoer

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-02-2011

Het bestuur van de Stadsregio Amsterdam heeft bekend gemaakt in 2012 13 miljoen euro te moeten bezuinigen op openbaar vervoer door het GVB. Daarbij stelt de Stadsregio bezuinigingsmaatregelen voor op metrolijn 51 naar Amstelveen die verder gaan dan voor de andere Amsterdamse metrolijnen. Dit is een onevenredige benadeling van de Amstelvener.

tram 51  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

Stoelen in tram 51


Wethouder Verkeer en Vervoer John Levie (BBA): “Het is al helemaal niet leuk, dat bezuinigd moet worden op het openbaar vervoer en als dit toch moet, kan het niet zo zijn dat de Amstelvener de hoogste rekening betaalt. Ik heb het bestuur van de Stadsregio te kennen gegeven dat ik de verlaging van de frequentie van lijn 51 op zondagen in 2012 alleen acceptabel vind als de lijnen 51 en 53 dezelfde behandeling krijgen. Uiteindelijk vervoeren beide metrolijnen een vergelijkbaar aantal mensen. Het bestuur van de Stadsregio Amsterdam heeft echter in 2012 wel plannen voor lijn 51, maar niet voor lijn 53 om op zondag de frequentie terug te brengen (de gehele dag 4 X per uur in plaats van nu 6 X)”.

Het Amstelveense college stelt de Stadsregio voor om voor beide metrolijnen de frequentie in de ochtend en avond terug te brengen tot 4 x per uur en deze in de tussenliggende tijd te handhaven op 6x per uur.

Ook geven B en W aan dat zij het verder terugbrengen van de frequentie van de Amstelveenlijn (zowel lijn 51 als 5) na 2012 niet realistisch acht. Vanaf 2013 worden nog veel forsere bezuinigingstaakstellingen aangekondigd vanuit het Rijk dan die in 2012 gelden. Het Amstelveense college van B en W wil bij het proces van de bezuinigingen vanaf 2013 tijdig betrokken worden.

Wel waarderen B en W het dat de Stadsregio heeft aangegeven de check op de kwaliteit van de dienstuitvoering van lijn 51 in 2012 te handhaven.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.