Bijgewerkt: 29 februari 2020

Winkelcentrum Waardhuizen is 100%-pingebied

Nieuws -> Informatief

Bron: Currence / Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen
30-10-2010


‘Week van het pinnen’ van 1 t/m 7 november 2010

Pinnen is winnen voor velen

Currence en de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen organiseren - in het kader van het stimuleren van het pinnen - dit jaar voor het eerst de 'Week van het pinnen'. Pinnen is goed voor ondernemers omdat zij hierdoor minder contant geld in kas hebben, waardoor het risico op overvallen vermindert.

Gedurende de Week van het pinnen krijgen winkeliers ook nog eens de transactiekosten van de bank voor het pinnen vergoed. Dat betekent dat het pinnen in die week voor ondernemers gratis is. Zij kunnen dit voordeel middels pinaanbiedingen doorgeven aan hun klanten, schenken aan een (lokaal) goed doel of zelf behouden.

Foto Amstelveen
(Bron SBEB - 2010)

De flyer van de 'Week van het pinnen'


Ook voor klanten is pinnen goed; zij maken deze week bovendien 168 keer kans op het winnen van € 250,- De winnaars ontvangen hierover na de Week van het pinnen bericht. Ook zijn er voor klanten vele speciale pinaanbiedingen, bijvoorbeeld vier krentenbollen voor de prijs van drie.

Volgende week informeert Currence het publiek via radiocommercials, advertenties in dagbladen, buitenreclame, websites en www.weekvanhetpinnen.nl over de Week van het pinnen, die loopt van maandag 1 tot en met zondag 7 november. Alle ondernemers in Nederland hebben promotiemateriaal ontvangen. Momenteel zijn er al vele duizenden verkooppunten die aan de actie meedoen.

waardhuizen  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Winkelcentrum Waardhuizen


Het Winkelcentrum Waardhuizen is volgens de 'Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen' uit Leidschendam het eerste officiële '100%-pingebied' van Nederland. In het Amstelveense winkelcentrum kunnen consumenten hun aankopen bij alle winkels met de pinpas betalen zonder bijkomende kosten, ongeacht het aankoopbedrag.

Op zaterdag 30 oktober 2010 heeft burgemeester Jan van Zanen, in het kader van deze primeur, samen met de voorzitter van de winkeliersvereniging Hubert Maasdijk een 100% pingebied-vlag gehesen. Het Winkelcentrum Waardhuizen heeft 11 winkels en in 2009 kreeg het centrum ook al een eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen.

waardhuizen  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Hubert Maasdijk (l) voorzitter van de winkeliersvereniging en burgemeester Jan van Zanen hijsen de 'pin-vlag' in het Winkelcentrum Waardhuizen


Minder cash

De Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen meldt: ,,Voor consumenten is het veilig om geen zware portemonnee mee te hoeven nemen. Maar ook makkelijk, geen gedoe meer met kleingeld. Met alleen de pinpas kunnen consumenten overal terecht. Voor ondernemers betekent meer pinnen minder contant geld in het bedrijf (ter voorkoming van allerlei soorten van winkelcriminaliteit) en kostenbesparing.

Pinnen is dus prettiger en veiliger voor zowel de consument als de ondernemer. De ondernemers van Winkelplein Waardhuizen zijn zich daarvan bewust en stellen de consumenten die contant betalen regelmatig de vraag 'Wilt u pinnen?'"

Currence is eigenaar van de collectieve betaalproducten PIN, Chipknip, Acceptgiro, Incasso/Machtigen en iDEAL en verschaft licenties en certificaten voor deze producten aanbanken en toeleveranciers in het betalingsverkeer in Nederland. De missie van Currence is enerzijds het faciliteren van marktwerking en creëren van transparantie in het collectieve betalingsverkeer in Nederland; en anderzijds het behouden en verder ontwikkelen van de kwaliteit, veiligheid en efficiency van de collectieve betaalproducten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.