Bijgewerkt: 18 april 2024

Woonlasten gemiddelde woningbezitter niet omhoog in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-10-2011

Ondanks de forse bezuinigingsslagen van het afgelopen jaar stijgen de woonlasten voor de gemiddelde woningbezitter niet in Amstelveen. Dit is een van de uitkomsten uit de tarievennota die integraal onderdeel uitmaakt van de programmabegroting 2012.

De programmabegroting vormt een logisch vervolg op de kadernota die voor de zomervakantie door de raad is behandeld. Het is feitelijk de uitwerking van de kaders die toen door de raad zijn vastgesteld. In de begroting komen ook weer de bestuurlijke actiepunten aan de orde: jeugd, bereikbaarheid, ruimtelijke- en economische kwaliteit, veiligheid, eigen kracht en zelfredzaamheid.

Vorig jaar kenmerkte de programmabegroting zich door ombuigingen op vrijwel alle beleidsgebieden. Met de toen genomen besluiten ligt Amstelveen nog steeds op koers. Om het huishoudboekje op orde te houden blijft de focus liggen op blijven besparen en efficiënter werken.

Toch kiest Amstelveen ervoor de woonlasten, bestaande uit OZB, rioolrecht en afvalstoffenheffing voor de gemiddelde woningbezitter (€ 300.000, CBS gegevens) in Amstelveen te laten zakken. Wethouder Raat geeft aan: “Ook dit jaar gaat de gemiddelde Amstelvener niet meer OZB betalen. Mensen krijgen al genoeg voor hun kiezen.”

Naar aanleiding van een aanvaarde motie bij de kadernota zijn een aantal onderwijshuisvestingplannen in de tijd naar voren haalt. Realisatie nieuwbouw Martin Luther Kingschool gaat nu uit van 2012-2014 in plaats van 2014-2016. Ook de beoogde realisatie van nieuwbouw Hortensialaan en Roelof Venema is vervroegd van 2013-2015 naar 2012-2014.

Als extra stimulans komen ook de projecten terug waar de raad eenmalig geld voor vrij maakt:

-onderwijs;

-sportstimulering;

-leerlingenvervoer;

-doorstroming ouderen die naar kleinere behuizing willen;

-alcoholtraining jongeren;

-ouderendagbesteding;

-taalcoaches;

-bestrijding woonfraude.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.