Bijgewerkt: 29 maart 2024

Workshop Mindfulness bij Libris Venstra in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
16-01-2017

Trees van Hennik en Inez van Goor schreven beiden over de rol van mindfulness in het dagelijks leven. Hun boeken verschijnen half januari. Naar aanleiding hiervan verzorgen zij een Mindfulnessworkshop op woensdag 25 januari 2017. Trees van Hennik werkte 21 jaar als manager in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) en gaf preventietrainingen aan mensen met stress, burn-out en psychische problemen. Zij is moeder, pedagoog en gecertificeerd mindfulnesstrainer. In 2008 startte zij haar eigen bedrijf Mindstudio, een centrum voor mindfulness, psychotherapie en kindercoaching. Ook maakt ze deel uit van het docententeam Yoga Minds in Amstelveen. Trees is geïnspireerd door de boeddhistische Tibetaanse Dzogchen-traditie, de oorsprong van mindfulness; leven en werken vanuit je hart.

Inez van Goor geeft al 15 jaar les aan kleuters. Tevens is ze eigenaresse van tekstbureau InezTekst, waar zij freelance schrijfwerkzaamheden voor verricht, onder andere voor onderwijstijdschrift Praxisbulletin en PrimaOnderwijs.nl. Daarnaast is ze een fervent Vipassana-meditatie beoefenaar. Van daaruit heeft zij zich verdiept in Mindfulness, waar ze reeds diverse artikelen over gepubliceerd heeft. Inez geeft trainingen ‘mindfulness voor kinderen’ op diverse locaties in het land.

Foto Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2017)

Mindfulness is het psychologische proces van het aandacht brengen voor de interne en externe ervaringen


Tijdens de workshop vertellen zij over de essentie van mindfulness, geven ze voorbeelden van korte meditaties en enkele mindfulness oefeningen (ook geschikt voor kleuters en kinderen). Locatie: Libris Venstra. Datum: woensdag 25 januari 2017. Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegang: 7,50 euro. Aanmelden: info@venstra.nl  of 020-6419880. Mindfulness voor kleuters, Mindfulness voor kinderen

Mindfulness is een aandachts-oefening en vorm van meditatie, of training daarin, waarbij men zich met nieuwsgierige aandacht en zonder automatische reacties bewust is van fysieke ervaringen, stemmingen, gevoelens en gedachten. Dat brengt rust en ontspanning. In onze snelle maatschappij krijgen kinderen, maar ook volwassenen, het steeds drukker. Onze aandacht gaat alle kanten op, je concentreren wordt steeds moeilijker. Dat geeft op zijn beurt weer onrust en ongemak. Mindfulness voor kinderen leert kinderen aandacht te geven aan zichzelf en aan alle dingen die om hen heen gebeuren. Mindfulness voor kinderen leert kinderen hun gevoelens waar te nemen, te voelen, begrijpen en een betere concentratie op te bouwen.

Kinderen kunnen elk moment mindful zijn: tijdens het eten, sporten, spreken, spelen en huiswerk maken. Met de oefeningen in dit boek leren kinderen en ouders hoe ze aandacht kunnen ontwikkelen zodat ze zich rustiger gaan voelen in hoofd en lijf. De oefeningen zijn ook zeer geschikt voor kinderen die behoefte hebben aan meer zelfvertrouwen, ze leren dat ze helemaal de moeite waard zijn zoals ze zijn. De mindfulness-oefeningen zijn geschikt voor kinderen van 6-12 jaar. Mindfulness voor ouders Mindfulness voor scholen



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.