Bijgewerkt: 24 april 2024

Workshop voor ouders van sportende kinderen

Nieuws -> Informatief

Bron: Sportbedrijf Amstelveen
23-09-2013

De afdeling Sportservice van Sportbedrijf Amstelveen organiseert in samenwerking met Studiebegeleiding Amstelveen een workshop voor ouders van sportende kinderen. De workshop is op woensdag 2 oktober 2013 en geeft tips en trucs voor ouders om hun kinderen te begeleiden bij het effectief en zelfstandig leren op school en thuis, naast hun sportdeelname.

Waarom? We leven in een drukke tijd; sporten, telefoons, tv, computers en vrienden zijn allemaal zaken, waar onze aandacht naar uit gaat. Naast al die drukte vormt ook prestatie een belangrijke factor in onze huidige maatschappij. Verwachtingen zijn hooggespannen, door onszelf of door onze omgeving. Deze druk zorgt ervoor, dat leren vaak als “niet leuk” wordt ervaren.

estafette Amstelveen
(Foto AV Startbaan - 2012)

Jonge meisje tijdens een atletiekwedstrijd in Amstelveen


Scholen houden het tempo erin, waardoor er niet stil kan worden gestaan bij de behoeftes van de individuele leerling. Thuis worden leerlingen geacht de stof bij te houden door huiswerk te maken, maar soms is het lastig je daar te concentreren en het tempo bij te houden. Uit de praktijk blijkt, dat ouders vaak niet kunnen helpen met het schoolwerk, of dat dit conflicten oplevert. Ieder kind kan echter zelfstandig leren en is in staat het beste uit zichzelf te halen.

Doel:

- Belang van leren om te leren onderstrepen en onze kennis hierover te delen.

- Handvatten en tips geven om leerlingen, zowel op school als thuis, effectiever te leren.

- De overgang tussen het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs verkleinen.

Deelname kosten: 10 euro. Locatie: De Nieuwe Bankrashal, Pandora 4, Amstelveen. Inschrijven per e-mail naar info@sportbedrijfamstelveen.nl  ovv Workshop Hoe leert mijn kind effectief en zelfstandig leren?



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.