Bijgewerkt: 20 april 2024

Zingen in de Johanneskapel

Nieuws -> Informatief

Bron: Marjon Ittner
16-09-2011

Kerstochtend, 25 december 2011

Kerstliederen en Bachmotet Singet dem Herrn ein neues Lied (BWV 225)

Repetities vanaf donderdag 6 oktober 2011, 20.00 – 22.00 uur

Onder het motto Singet dem Herrn ein neues Lied – Zingt de heer een nieuw lied zal er met kerst weer gelegenheid zijn om met de cantorij mee te zingen in de Johanneskapel en zelf in het genot te komen van de prachtige akoestiek van de kapel. Met mooie kerstliederen en de uitvoering van het motet Singet dem Herrn ein neues Lied van J.S. Bach zal de dienst op Kerstochtend op een bijzonder feestelijke manier opgeluisterd worden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2003)

De Johanneskapel is het kerkelijk centrum van de Evangelisch Lutherse Gemeente Amstelveen en omstreken


Het motet (meerstemmig gezang) is dubbelkorig, waarvan koor één door het zangkwartet Rosa Rubicunda gezongen wordt en koor twee door de cantorij. De cantorij wordt muzikaal ondersteund door de organiste Aja Leemans en de celliste Judith van Swaay, bekend in de kapel van het avondconcert op 23 juni. Voor het Bach motet zijn op internet mp3-bestanden beschikbaar met apart ingespeelde zangpartijen om thuis te oefenen.

http://www.cyberbass.com/Major_Works/Bach_J_S/bach_js_motets.htm

De muziek van het motet kunt u zelf uitprinten op http://www1.cpdl.org/wiki/images/sheet/bwv-225.pdf  De muziek van de kerstliederen wordt aangeleverd. Er zijn aan dit project geen kosten verbonden. Voor meer informatie kunt u terecht bij Marjon Ittner: E:marjon.ittner@tiscali.nl T: 06-11411674 Locatie: Johanneskapel Amstelveen, Amsterdamseweg 311



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.