Bijgewerkt: 16 april 2024

Zomerlezen met de VakantieBieb 2015

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
28-05-2015

De Bibliotheek geeft deze zomer weer een cadeautje weg: de VakantieBieb-app. Vanaf 1 juni 2015, een maand eerder dan vorig jaar, staat de VakantieBieb online. Vanaf die datum staan alle jeugdtitels klaar, zodat scholen hier in de les aandacht aan kunnen besteden. Uit onderzoek blijkt namelijk dat kinderen die gedurende de zomervakantie weinig lezen, al snel 1 á 2 AVI-niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling. Blijven lezen in de zomervakantie is daarom belangrijk en dat kan heel goed met de VakantieBieb-app van de bibliotheek.

Foto Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2015)

Kinderen en volwassenen genieten van de VakantieBieb applicatie


Ook voor volwassenen is er dan al een mooi aanbod van spannende boeken te vinden met ondermeer David Baldacci, Stieg Larsson, Marion Pauw, Tess Gerritsen, Nicci French en Cilla & Rolf Börjlind. Juni is immers de maand van het spannende boek. Vanaf 1 juli komen daar nog romans, tijdschriften en taalgidsen bij, de ideale vakantiemix met o.a. de nieuwe roman “Dertig dagen” van Annelies Verbeke en mooie achtergrondverhalen in het tijdschrift Vrij Nederland. De app blijft tot en met 31 augustus 2015 beschikbaar.

E-books lezen zonder internet

De app is gratis te downloaden op een tablet, of smartphone via de App Store of Google Play Store. De gekozen boeken komen in uw boekenkast te staan. Na het downloaden is geen internetverbinding meer nodig voor het lezen van de e-books. Overal lezen dus, ideaal voor de vakantie of voor onderweg. Ga naar www.vakantiebieb.nl voor meer informatie. VakantieBieb Android en Apple iOS.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.