Bijgewerkt: 20 oktober 2019

Monsieur Hulot
Joost van den Toorn - 2007

Foto's -> Kunstwerken -> Monsieur Hulot

Monsieur HulotJoost van den Toorn
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

'Monsieur Hulot'

De gemeente Amstelveen plaatste op dinsdag 10 juli 2007 ‘Monsieur Hulot’ in de vijver van de Stadstuinen. Het bronzen beeld is van kunstenaar Joost van den Toorn. In opdracht van de gemeente Amstelveen ontwierp kunstenaar Van den Toorn een beeld voor de vijver van de Stadstuinen. Het is ongeveer drie meter hoog en staat op een sokkel. De locatie kwam tot stand in overleg met de architect van de Stadstuinen.

Het beeld is een reflectie van een mannetje dat voor zich uitstaart en is geïnspireerd op een personage uit een aantal films van de Frans filmacteur en –regisseur Jacques Tati (1907 – 1982). Van den Toorn benadrukt dat iedereen er wat anders in mag zien. Het gaat om monsieur Hulot, gespeeld door Tati zelf. Hulot is een stuntelige man die in aanraking met techniek van alles fout laat gaan.

Informatie over de kunstenaar
Joost van den Toorn (1954) studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam tussen 1976-1980. Hij won in 1990 de Leonardo da Vinci Award en  is commissielid Fonds voor Beeldende Kunst, Bouwkunst en Vormgeving.
Hij heeft twintig solo- en vele groepstentoonstellingen op zijn naam staan. Externe link: Les Vacances de Monsieur Hulot (1954) (Movie Database)

Klik hier voor andere foto's in de categorie Kunstwerken