Bijgewerkt: 15 oktober 2019

Man in polyester
Karel Goudsblom - 2007

Foto's -> Kunstwerken -> Man in polyester

Man in polyesterKarel Goudsblom
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

All of is mine- het polyesterbeeld van Karel Goudsblom in het Broersepark

”Hommage à un Toréro’ een kunstwerk van André Schaller (1920-1981) was door de gemeente Amstelveen in 1959 aangekocht. Het beeld, ook wel bekend als ‘De Stier’ werd in 2006 teruggehaald door de eigenaar. Door de kwetsbaarheid van het materiaal was het niet langer verantwoord om het beeld in de open lucht te handhaven. De sokkel bleef staan omdat de gemeente Amstelveen deze als wisselsokkel wil gebruiken.

Vanaf december 2007 exposeert ‘All of this is mine’ van de Amsterdamse kunstenaar Karel Goudsblom (1960) in het Broersepark, een abstract beeld van een man in polyester. Hij bezet hiermee de wisselsokkel gedurende één jaar. Daarna maakt het kunstwerk plaats voor een ander.

De plaatsing van het beeld van Goudsblom is op uitnodiging van de commissie Beeldende Kunst van de gemeente. De wisselsokkel biedt kunstenaars de mogelijkheid om bestaande kunstwerken te tonen aan Amstelveners.

Karel Goudsblom   Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

All of is mine- de achterkant van het beeld


Goudsblom (1960) volgde zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en houdt talloze exposities in binnen- en buitenland. Ging zijn voorkeur jarenlang uit naar porselein, inmiddels werkt Goudsblom voornamelijk met polyester. Hij vindt dat kunst verbindingen moet leggen met andere segmenten uit de samenleving. Goudsblom streeft naar serieuze kunst met een hoog ‘fungehalte’. Website: Karel GoudsblomWat is polyester?
Een polyester, of terylene is een categorie van polymeren dat bestaat uit een keten van esterachtige verbindingen. Polyester wordt ook gebruikt voor bijvoorbeeld frisdrankflessen, meubels, LCD-schermen en kleding. Polyester kan zowel een thermoplastische (onder invloed van temperatuur smeltend) als thermohardende (onder invloed van een chemische reactie uithardende) kunststof zijn.

Het beeld werd in brand gestoken en verwijderd. De plaats is lang leeggebleven, maar sinds 2012 staat er nu voor vast het beeld ' 'Meisje op paard'.


Klik hier voor andere foto's in de categorie Kunstwerken