Bijgewerkt: 10 juli 2020

Tijdelijk onderkomen - 2006

Foto's -> Geschiedenis -> Vereniging Historisch Amstelveen

Tijdelijk onderkomen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De tentoonstelling is ruim opgezet

Tijdelijk nieuw onderkomen
Op zaterdagmiddag 14 oktober 2006 werd in het nieuwe onderkomen van de Vereniging Historisch Amstelveen aan de Notenlaan 8 in het kader van de landelijke “Week van de Geschiedenis” de tentoonstelling geopend met de titel: “Geloof en Bijgeloof”. De officële opening werd door wethouder Remco Pols en de voorzitter van de vereniging; Annemieke Brouwer – van de Wetering verricht.

Een Gallische reiziger- Hans Doornweerd van de Stichting Latifundium ad Flevum uit Amstelveen, gaf een voorstelling, waarin hij liet zien, hoe een reiziger er uitzag in de Romeinse tijd in Nederland en wat voor soort kleding hij droeg. Daarnaast gaf hij een lezing over het geloof en bijgeloof, die goed binnen het themaweek paste. Een jongetje werd ook in Gallische klederdracht gehesen met allerlei attributen.

Doornweerd Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Hans Doornweerd vertelt over het geloof en bijgeloof


Galliers Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

De Galliers


VHA  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Het publiek vond de voorstelling erg leuk


De grote hoeveelheid religieuze voorwerpen waren in de kasten mooi gerangschikt, door de vrijwilligers van de vereniging. Veel kerkelijke boeken, foto’s en andere karakteristieke voorwerpen werden door instellingen en particulieren in bruikleen gegeven, wat af en toe verassende nieuwe feiten bovenbracht.

Pols  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Wethouder Remco Pols en de voorzitter van de vereniging; Annemieke Brouwer – van de Wetering


Na de speech staken Remco Pols en de voorzitter beiden een kaars aan. En met die daad werd de tentoonstelling officieel geopend.

Pols  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Klik hier voor andere foto's in de categorie Geschiedenis