Bijgewerkt: 15 oktober 2019

Uitgevouwen Kubus
André Volten - 2016

Foto's -> Kunstwerken -> Uitgevouwen Kubus

Uitgevouwen KubusAndré Volten
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Uit elkaar gevouwen kubus - André Volten

Het KVGO (Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen) ging verhuizen, maar had nog een prachtig kunstwerk in de tuin bij haar kantoorpand aan de Startbaan 10 staan. Het pand waarin zij waren gehuisvest wordt gesloopt en het kunstwerk zal vermoedelijk een andere plek in Amstelveen krijgen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Henk van Esch vicevoorzitter en de algemeen directeur van het Koninklijke BDU Grafisch Bedrijf in Barneveld en Maaike Veeningen (D66) wethouder Kunst en Cultuur van de gemeente Amstelveen na de ondertekening van de overdracht van het kunstwerk van André Volten aan de gemeente Amstelveen


André Volten?
André Theo Aart Volten (Andijk, 19 maart 1925 - Amsterdam, 5 september 2002) was een Nederlandse beeldhouwer. Hij behoorde tot de belangrijkste Nederlandse beeldhouwers van de generatie na 1945. Volten werd geboren in het Westfriese Andijk en volgde in 1945 een korte opleiding in Amsterdam aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs, maar vertrok in 1946 voor een periode van 4 jaar naar Brussel. Door zijn vriendenkring aldaar (onder anderen Josef Ongenae) ontwikkelde zich snel zijn belangstelling voor de abstracte kunst.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Kunstwerken