Bijgewerkt: 20 oktober 2019

Dankende Actrice
Theo van der Nahmer - 2003

Foto's -> Kunstwerken -> Dankende Actrice

Dankende ActriceTheo van der Nahmer
(Amstelveenweb.com collectie - 2003)

Dankende actrice gemaakt door Theo van der Nahmer

Theo van der Nahmer werd geboren op 19 maart 1917 in Stratum als zoon van een Eindhovense textielfabrikant. Hij volgde van 1933 tot 1938 de opleiding Bouwkunde aan de Koninklijke School voor Nuttige en Beeldende Kunsten in 's-Hertogenbosch, waarna hij tot 1940 op advies van één van zijn docenten verder ging met de opleiding tot beeldhouwer aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Theo van der Nahmer was lid van Pulchri Studio en mede-oprichter van de kunstenaarsgroepen Verve en Fugare. Hij maakte ook veel werken als tekenaar, met name pastels, maar creerde ook beelden in brons en in beton. Het beeld dat een dankende actrice voorstelt, staat voor de Schouwburg Amstelveen (voorheen Cultureel Centrum Amstelveen - CCA). Het was destijds een schenking van de Stichting Beeldende Kunst ter gelegenheid van het eerste lustrum van het CCA in 1980.

In Den Haag werd Van der Nahmer docent aan de Academie voor Beeldende Kunsten en wordt gerekend tot de kunstenaars van de Nieuwe Haagse School. Hij trouwde met Beatrice Schreuder en uit dit huwelijk werden een dochter en zoon zijn geboren. Later huwde hij met de fotografe Marianne Dommisse en samen kregen zij een zoon. Op 19 april 1989 overleed hij in zijn woonplaats Den Haag.

Bron: Wikipedia

Klik hier voor andere foto's in de categorie Kunstwerken