Bijgewerkt: 2 juni 2020

Bronzen beeld van Auke Hettema - 2007

Foto's -> Kunstwerken -> Bejaarden?

Bronzen beeld van Auke Hettema
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

Het bronzen beeld in de tuin van verpleeghuis Klaasje Zevenster van de Stichting Brentano

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

Het bronzen beeld van beeldhouwer Auke Hettema


Dit kunstwerk is van beeldhouwer Auke Hettema (Leeuwarden, 7 december 1927 - Amsterdam, 19 mei 2004). De titel van deze compositie is Amstelveenweb.com onbekend. Het ontwerp lijkt op een beeld van Hettema in Utrecht met de titel:
Strijdende Geesten - 1968.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2007)

Het bronzen beeld vanuit een andere hoek gefotografeerd


Over de Kunstenaar
Hettema studeerde vanaf 1947, gelijktijdig met zijn tweelingbroer Renze Hettema, beeldhouwkunst bij onder anderen de hoogleraar Piet Esser aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Hij bleef de rest van zijn leven in Amsterdam wonen. Hij behoorde tot de generatie Nederlandse beeldhouwers die na de Tweede Wereldoorlog hun carrière begonnen met het maken van oorlogs- en verzetsmonumenten, zoals het verzetsmonument in de Prinsentuin in Leeuwarden, en was in 1951 de winnaar van de prestigieuze Prix de Rome.

Foto Amstelveen
(Wikipedia/Daan Noske - 2018)

Auke Hettema en Johannes Hendrik (Hans) IJdo bij de Prix de Rome 1951


De Prix de Rome was een Franse beurs voor kunststudenten, aanvankelijk voor schilders en beeldhouwers, die in 1663 werd opgericht tijdens het bewind van Louis XIV van Frankrijk. De winnaars kregen een beurs die hen in staat stelde om drie tot vijf jaar in Rome te verblijven op kosten van de staat. De prijs werd in 1720 uitgebreid tot architectuur, in 1803 tot muziek en in 1804 tot gravure. De prestigieuze prijs werd in 1968 afgeschaft door André Malraux, minister van Cultuur.

Weet u de naam van het beeld, mail naar José van Amstelveenweb.com, met dank.

Klik hier voor andere foto's in de categorie Kunstwerken