Bijgewerkt: 20 oktober 2019

Drie Heksen
Eric Claus - 2003

Foto's -> Kunstwerken -> Drie Heksen

Drie HeksenEric Claus
(Amstelveenweb.com collectie - 2003)

'Drie heksen' uit Macbeth van William Shakespeare

Dit bronzen beeld is gemaakt door de beeldend kunstenaar Eric Claus in 1973 en is te vinden op de heuvel van het park aan het Westelijk Halfrond

Eric Claus werd geboren op 3 juni 1936 in Haarlem, Nederlands beeldhouwer, graficus en medailleur. Hij volgde zijn opleidingen allemaal in Amsterdam respectievelijk aan de Grafische School, de Rijksnormaalschool voor Tekenleraren en de Rijksakademie van beeldende kunsten. Van 1979-1990 was hij hoogleraar aan de Rijksakademie.

Claus maakt klassieke beeldhouwkunst en een terugkerend motief zijn de figuren uit de commedia dell'arte, zoals de Drie Heksen die hij in 1973 maakte. Daarnaast is hij ook medailleur, waarbij hij diverse munten en penningen heeft ontworpen, zoals de 10 gulden-munt met Jan Steen in 1997. Sinds 2005 is de Colombina, de VSCD-prijs voor de beste vrouwelijke bijrol van het Nederlands theaterseizoen naar zijn ontwerp. Claus heeft een enorme werkdrift en in een periode van 50 jaar maakte hij honderden monumentale en kleinere sculpturen, penningen, schilderijen en tekeningen.

Claus werkte in zijn geboorteplaats Haarlem tot hij verhuisde in 1955 naar Amsterdam. Sinds 1987 woont Claus in Broek in Waterland en is anno 2019 inmiddels 83 jaar.

In Amstelveen staat ook nog een andere beeld van de kunstenaar: Sporters (1967) in het plantsoen voor Sportbedrijf Amstelveen aan de Van der Hooplaan.

Bron: WikipediaKlik hier voor andere foto's in de categorie Kunstwerken