Bijgewerkt: 26 januari 2021

1.7 miljoen euro investeringen in nieuw ICT-netwerk gemeente Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
31-03-2015

Om het niveau van de gemeentelijke dienstverlening op peil te houden en te verbeteren, zijn investeringen nodig in software systemen die de dienstverlening en bedrijfsvoering ondersteunen. Het college van Burgemeester en Wethouders van Amstelveen zal de gemeenteraad 29 april 2015 voorstellen akkoord te gaan met een investering van € 1.7 miljoen.

Inwoners en bedrijven worden steeds kritischer als het gaat om dienstverlening door de overheid. Ze willen hun zaken online snel kunnen regelen en de voortgang kunnen volgen. Het liefst op een plaats, waar dat uitkomt, bijvoorbeeld vanaf huis, of tijd die het beste uitkomt, bijvoorbeeld in het weekend. Daarbij is het van essentieel belang, dat de overheid adequaat beveiligd is om de gegevens van inwoners en bedrijven te beschermen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Jeroen Brandes (PvdA), wethouder Dienstverlening achter zijn computer in zijn werkkamer


Om de juiste dienstverlening te kunnen leveren, is een investering nodig in nieuwe software systemen. Voor de aanschaf van een nieuw systeem is € 1.1 miljoen nodig, voor de kosten en licenties is € 600.000 nodig. Het huidige systeem is verouderd en voldoet binnenkort niet meer aan de eisen die tegenwoordig gesteld worden.

Jeroen Brandes (PvdA), wethouder Dienstverlening: “Inwoners verwachten steeds meer, dat de overheid gebruik maakt van alle communicatiemiddelen die tegenwoordig beschikbaar zijn. Contact kan via de balie in het raadhuis, maar ook via een digitaal loket, de telefoon, internet, sms, of sociale netwerken. Dat vraagt natuurlijk ook veel van de interne organisatie. Om efficiënt te kunnen werken, moet alles goed op elkaar afgestemd zijn. Een up-to-date systeem is daarbij van essentieel belang.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.