Bijgewerkt: 29 maart 2024

10 miljoen euro van Provincie Noord-Holland voor bedrijventerreinen

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie NH
08-08-2017

De provincie Noord-Holland stelt 10 miljoen euro beschikbaar om bestaande bedrijventerreinen te verbeteren. Door bijvoorbeeld het opnieuw inrichten van de wegen, meer groenvoorzieningen en maatregelen voor het verbeteren van de veiligheid blijven de terreinen aantrekkelijk voor ondernemers.

Aantrekkelijk ingerichte, goed beveiligde en duurzame bedrijventerreinen hebben de toekomst. Ze zijn belangrijk bij het aantrekken en behouden van bedrijvigheid en werkgelegenheid in de Noord-Hollandse regio’s. Door bestaande bedrijventerreinen op te knappen wordt bovendien de behoefte aan nieuwe bedrijventerreinen voorkomen. 


De Loeten is een bedrijventerrein in ontwikkeling, gelegen in het zuiden van de gemeente Amstelveen


De provincie Noord-Holland stelt voor 2017, 2018 en 2019 jaarlijks ruim 3 miljoen euro beschikbaar aan gemeenten en havenbedrijven voor verbeteringen aan bedrijventerreinen. De subsidie kan gebruikt worden voor het fysiek opknappen van de terreinen, voor het opzetten van een beheerorganisatie, voor onderzoek naar duurzame maatregelen of naar andere (tijdelijke) functies zoals woonruimte. De subsidie kan ook worden aangevraagd als bijdrage in de kosten voor het gezamenlijk aanvragen van snel internet op bedrijventerreinen.

Goed beheer van bedrijventerreinen is een belangrijke voorwaarde om bedrijventerreinen aantrekkelijk te houden voor ondernemers. De provincie stelt daarom aanvullend op deze subsidie, een ambassadeur aan die gemeenten en bedrijven kan helpen om zo’n beheerorganisatie, of parkmanagement, op te zetten. Het betreft de subsidieregelingen voor Herbestemming en Intelligent Ruimtegebruik van Bedrijventerreinen (HIRB) voor fysieke maatregelen en voor maatregelen ter Ondersteuning van Toekomstbestendige Werklocaties.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.