Bijgewerkt: 11 juli 2020

1000 euro boete voor vernieler van ruiten Amstelveen College

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
24-11-2010

Wethouder Herbert Raat schrijft het op zijn weblog:

'De Amstelvener die de ruiten van het Amstelveen College heeft vernield is veroordeeld en moet de gemeente 1000 euro betalen. Dit blijkt uit een brief, die de gemeente deze week heeft ontvangen van de rechtbank Amsterdam. De vordering is gedeeltelijk toegewezen, want de schade was meer dan € 1000. Waarom de vordering niet helemaal is toegewezen moet blijken uit het vonnis, dat we later krijgen.


Grotere kaart weergeven Amstelveen College locatie Mavo aan Tulpenburg 1

Als de man niet betaalt, zullen we met hulp van de deurwaarder het geld binnenhalen. In Amstelveen verhalen we nu altijd de schade op daders van vernielingen. Eerder dit jaar is de eerste rekening de deur uit gegaan.

Een jongen had de 1e Amstelveense Montessorischool aan de Burgemeester Haspelslaan ondergekliederd. Het schoonmaken kost ruim 200 euro. Het verhalen van schade op daders is al een oude wens. Als mensen gepakt worden gaat onze juridische afdeling aan de slag om het geld te verhalen.

Zo is duidelijk, dat als je gepakt wordt in Amstelveen, je er niet alleen af komt met een boete. Ik hoop dat mensen zich dan nog een keer bedenken voordat ze zaken vernielen.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.